Zatiahnuté
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Najsrdcervúcejšie dušičkové vyznanie! Žilková sa podelila o fotku jej zosnulého synčeka
Zdielať na

Najsrdcervúcejšie dušičkové vyznanie! Žilková sa podelila o fotku jej zosnulého synčeka

Zdroj: archív ahaonline.cz

Ešte stále doznieva v mysliach ľudí sviatok dušičiek a pamiatka zosnulých. Mnohí navštívili hroby svojich blízkych, alebo si ich aspoň pripomenuli iným spôsbom. Aj Veronika Žilková (61) cíti ešte stále bolesť na duši, keď si spomenie na synčeka Melichara, ktorého porodila pred vyše pätnástimi rokmi. Žiaľ, chlapček mal vážne zdravotné postihnutie, ktorému po ôsmich mesiacoch života podľahol. No zabudnúť na vytúženého benjamínka sa nedá.

​Po tom, ako Veronika Žilková vyše tri roky po štyridsiatke porodila dcéru Kordulu (17), čakal ju ešte o dva roky neskôr aj pôrod synčeka. Veľmi chcela mať s Martinom Stropnickým aj chlapca. Narodil sa však so závažnou vrodenou chybou, prietržou bránice, a nemal ani dostatočne vyvinuté pľúca. Keď sa narodil, nedýchal, ale vzkriesili ho. Niekoľko mesiacov bojoval o život, ale napriek snahe lekárov koncom novembra zomrel. Veronika sa psychicky zrútila, keď bolo už jasné, že synček zomrie. Vtedy ju ale Stropnický podržal, bol v nemocnici počas jeho skonu a zariaďoval všetko potrebné. Ona na to nemala dostatok odvahy a síl, nezniesla by pohľad na jeho smrť a utiekla radšej do divadla.

Hoci je to už šestnásť rokov, čo jej pripravil osud tieto bolestné chvíle, na synčeka nezabúda. "Dnes majú sviatok všetky naše lásky, ktoré už žijú iba v našich srdciach. Melichar. R.I.P. Spomeňte si na nich dnes s radosťou, že sme s nimi aspoň nejaký čas prežili," zdieľala Veronika spomienky s jej sledovateľmi na Instagrame spolu s fotografiou synčeka. Život jej odvtedy priniesol do rodiny dve vnúčatá od dcéry Agáty a na svet sa pomaly chystá aj tretie. Ale vo svojej autobiografii, ktorú vydala minulý rok po názvom Deľte dvomi, spomínala ešte jedno dieťa, ktoré ale nedostalo šancu. Čakala ho s legendárnym režisérom Jiřím Menzelom (†82). Bola práve čerstvo po rozvode, keď ju zbalil. 

Veroniku Žilkovú môžu diváci momentálne vidieť v novom českom filme Spolu, pozrite si k nemu trailer:

Bolo o ňom známe, že chodil aj s niekoľkými ženami naraz. Veronika si jeden čas ale naivne myslela, že je jediná. Keď s ním počala dieťa, zo svojej naivity vytriezvela a šla na inerupciu."Vedela som, že Menzel má viac dievčat. Navyše som bola spálená životom. Tiež som nechcela ďalším otehotnením riskovať, že zas stratím všetku prácu," zverila sa v knihe."Zobrala som to ako svoju vinu a nepovedala som mu to. Vnímala som to tak, že slávnemu režisérovi skomplikuje život dievča, ktoré neberie antikoncepciu. Potrat bol pre mňa rozvodom s Bohom. Od tej doby som už nikdy nemala ten pokojný pocit, že sa o mňa Boh stará a že som dobré dievča. Stala som sa vyvrheľom hodnôt, ktoré som si sama určila," zhodnotila kriticky svoje rozhodnutie, s ktorým sa musela dlho vyrovnávať.

Maličký a statočný Melichar svoj boj o život, žiaľ, prehral:

Súvisiace články

Najčítanejšie