Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Covid opäť zabíjal! Zomrela hviezda seriálu Melrose Place!
Zdielať na

Covid opäť zabíjal! Zomrela hviezda seriálu Melrose Place!

Zdroj: Reprofoto/Uddn.com

Fanúšikov seriálu Melrose Place zarmútila správa o úmrtí herca Brada Johnsona. Na večnosť odišiel pre komplikácie spojené s covidom vo veku 62 rokov vo Forth Worthe v Texase. Prekvapivo ale nejde o čerstvú správu, skonal už 18. februára, no až teraz jeho rodina stratu zverejnila.

"Napriek tomu, že odišiel príliš skoro, žil život naplno. Bol väčší ako život sám. Brada bol milovaný mnohými a on im lásku opätoval, bol skutočným priateľom, dôveryhodným kolegom a oddaným manželom a otcom. Nikdy sa na neho nezabudneme a jeho odkaz bude žiť ďalej," uviedla jeho agentka Linda McAlister pre magazín The Hollywood Reporter. Posledné roky však už Johnson veľmi nefilmoval. Postavil si loveckú rezidenciu v Novom Mexiku a venoval sa veľkej záľube - reštaurovaniu pušky Winchester model 1886. Predtým ako prišiel do severného Texasu, žil v horách Colorada, kde predával nehnuteľnosti, najmä ranče.

Zostala po ňom jeho iba 35-ročná manželka Laurie a ich 8 detí Shane, Bellamy, Rachel, Eliana, Eden, Rebekah, Annabeth a William. "Hoci si ho tam hore vzali veľmi skoro, žil naplno a to isté naučil aj svoje deti," uviedla jeho rodina vo vyhlásení. "Brad veľmi rád zväčšoval a zveľaďoval pôdu, a to spôsobom, ktorý zachovával a rešpektoval jej prirodzenú krásu. Vždy sa cítil najlepšie vonku a jeho vášeň pre prírodu to potvrdzovala. Tak ako miloval kovbojstvo, lov a prírodu, Brad nemiloval nič viac ako svoju rodinu," stojí ďalej vo vyhlásení.

Minulý rok Johnsona angažovali do úlohy vo westerne Treasure Valley, ktorý sa odohráva v Idahu. Žiadna zo scén sa ale nenakrútila v dôsledku náhleho skonu 60-ročného herca a scenáristu Jaya Picketta vlani v júli, počas prvých dní produkcie. To ešte Brad netušil, že pojde zakrátko za ním. Bývalý rodeový kovboj a "Marlboro Man" sa objavil v seriáloch Melrose Place a Soldier of Fortune, Inc. a vo filmoch Left Behind a Ned Blessing. Zahral si po boku Holly Hunter a Richarda Dreyfussa v romantickej dráme Stevena Spielberga Always. Stvárnil aj bombardéra vo filme Let votrelca, ako aj Henryho Nasha, jedného z mužov pod velením Teddyho Roosevelta, v miniseriáli TNT Rough Riders. Stvárnil tiež titulnú postavu v miniseriáli Ned Blessing z roku 1993. Túto úlohu zopakoval vo filmoch Osamelý sudca v roku 1995 a 1996.

Brad William Johnson sa narodil 24. októbra 1959 v Tucsone v Arizone ako syn cvičiteľa koní. V roku 1984 sa pridal k profesionálnemu rodeu a v roku 1984 si ho všimol kastingový režisér, ktorý hľadal kovbojov do reklamy na pivo vo Wyomingu, ako zápasí s volmi. Pokým sa dvojmetrový Johnson dostal do Hollywoodu, pracoval pre značku cigariet v reklamách a spotoch a v niekoľkých reklamách Calvina Kleina. 

Najčítanejšie