Polojasno
14°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Nvotová uvalila sankcie na Rusko! Jej cestovka tam neprinesie ani cent!
Zdielať na

Nvotová uvalila sankcie na Rusko! Jej cestovka tam neprinesie ani cent!

Zdroj: Instagram/DN

Nie je žiadnym prekvapením, že Dorota Nvotová (39) sa zaradila k mnohým, ktorí jasne vyjadrujú svoj názor na vojenský zásah Ruska voči Ukrajine. Táto dcéra známej herečky Anny Šiškovej (61) v súlade s jej dobrodružnou povahou organizuje s cestovnou kanceláriou, ktorej je majiteľkou, zájazdy za dobrodružstvom do viacerých krajín sveta. Jedná sa vždy iba o malú skupinku záujemcov, lebo združuje iba tých, ktorí majú k dobrodružnému cestovaniu lásku. Pár záujemcov ročne vyvedie aj do Ruska. Tomu je ale teraz koniec. Dorota tak svojím spôsobom vyjadruje protest proti ruskej "špeciálnej vojenskej operácii".

​Hneď na titulnke webovej stránky cestovnej kancelárie Nvotovej sa objavil oznam o zrušení ciest do najväčšej slovanskej krajiny. "S okamžitou platnosťou rušíme všetky zájazdy do Ruska. Nebudeme podporovať ekonomiku takto invazívnej krajiny," upozorňuje všetkých návštevníkov webu. "Zatiaľ čo báťuška Putin bude vládnuť, Fulmaya Travel bude aplikovať sankcie. V tom obrovskom počte 10 ľudí ročne to, samozrejme, nikto nezaregistruje, ale musíme to urobiť z princípu. Stojíme za Ukrajinou," vysvetľuje svoje rozhodnutie a postoj.

Dorota Nvotová žila nejaký čas v Moskve so svojím partnerom, ktorý tam získal miesto v pobočke nadnárodnej spoločnosti. Bola s ním už tehotná a dokonca tam plánovala zostať aj s ich krátko na to narodeným synom natrvalo. Na Rusov si zvykla a spoznávala aj krásy Ruska. No ani tento partnerský vzťah s otcom jej dieťaťa Dorote nevyšiel a zo života v Moskve preto zišlo. Dnes má jej syn Filip už 9 rokov, Rusko dávno nie je ich domovom, no nejaké kontakty jej ale zostali, čo sa jej iste hodilo pri organizácii zájazdov.  

Dorota Nvotová je známa aj ako speváčka, naposledy s piesňou Balada o Jánovi a Martine: 

Túlavé topánky Nvotovú zaviedli do mnohých iných krajín sveta, kde si to veľmi obľúbila a so svojimi pocitmi a skúsenosťami sa chce podieľať aj s inými na ňou organizovaných zájazdoch. Neodrádzajú ju ani rôzne komplikácie, ktorým je vystavená. Pred pár mesiacmi jej išlo doslova o život, keď počas vysokohorskej túry v Nepále dostala pľúcnu embóliu. Našťastie sa dostala včas do nemocnice pomocou vrtuľníka, ale potom nastali komplikácie pre zmenu s poisťovňou.

Jej priaznivci za ňou vždy stoja a aj vtedy pomáhali, ako mohli. Aj po zrušení zájazdov do  Ruska jej vyjadrili podporu. "Miliónkrát lepšie niečo ako nič," podporila ju jedna komentujúca. "Niekedy úplne stačí, keď si človek uvedomí, na ktorej strane má stáť," pridala ďalšia a mnohí ďalší s Nvotovej symbolickým krokom súhlasili. Dorota sa aktuálne nemusí trápiť s týmto výpadkom, konečne sa naplno turizmu otvorili Maldivy, kde vlastní aj ubytovacie zariadenie, takže iste sa jej rozbehnú aj zájazdy.

Dorota Nvotová sa aktívne podieľa na pomoci ukrajinským utečencom:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dorota Nvotová (@nvotovadorota)

Súvisiace články

Najčítanejšie