Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Odišla za synom! Dva mesiace po Petrovi Justinovi Topoľskom zomrela na rovnakú diagnózu aj jeho mama
Zdielať na

Odišla za synom! Dva mesiace po Petrovi Justinovi Topoľskom zomrela na rovnakú diagnózu aj jeho mama

Zdroj: Instagram/PTJ

Ochorenia Covid-19 spôsobilo za posledný rok mnoho ľudských tragédií, množstvo ľudí prišlo v dôsledku pandémie o zdravie, o svojich blízkych, či, žiaľ, aj o vlastný život. Situácia na Slovensku nevyzerá ani po roku priaznivo, práve naopak, Spásu vidia mnohí vo vakcíne, ktorá už v niekoľkých vyhotoveniach prišla aj k nám. Pre mnohých však už bolo neskoro. Aj známy slovenský moderátor, cestovateľ a gurmán, Peter Justin Topoľský odišiel predčasne, iba týždeň pred Vianocami 2020. Trápil sa viacerými zdravotnými problémami, no skolili ho práve komplikácie spojené s infekciou koronavírusu.

Peter Justin Topoľský(† 69) bol známy aj veľmi dobrým a blízkym vzťahom so svojou mamou Vierkou, o ktorú sa počas života oddane staral. Iba tri mesiace po jeho smrti si vzal koronavírus aj jej život. Podľa informácií ktoré priniesol portál Pluska.sk zomrela pani Viera 2. marca 2021 vo veku 94 rokov.

To, že Peter zomrel, jeho mama podľa informácií spomínaného denníka do posledného dňa nevedela. Rozhodli sa tak najbližší, ktorí sa zhodli na tom, že je to v jej v stave pre ňu tá najlepšia možnosť. Pani Viera bola totiž hospitalizovaná na psychiatrii, a keďže mala syna svetobežníka, azda si myslela, že je opäť kdesi na cestách. Krutú pravdu by nemusela dobre znášať, žiaľ, ani tak to nedopadlo dobre.

Peter bol večný optimista a dokonca aj na pandémii sa snažil nájsť pozitíva, ktoré vysvetlil v jednom z rozhovorov.  Vo videu sa vybral na chutný obed aj so svojou mamou ešte v roku 2020:

Moderátor a svetobežník sa o svoju mamu staral po väčšinu času sám a trávil s ňou drvivú väčšinu svojho voľného času. Iba v časoch, keď bol Justin na cestách, ju zveril profesionálnym opatrovateľom. Je známe aj to, že mamu Vierku zo sebou bral aj na pracovné stretnutia či rôzne kultúrne a spoločenské podujatia. Rozdelil ich napokon až zákerný vírus, ktorý ho v decembri pripútal na lôžko a tri dni pred Vianocami vo veku 69 rokov Topoľský zomrel.

Peter Justin Topoľský so svojou milovanou mamou ešte na jar v roku 2019:

Pani Vierka bola následne hospitalizovaná na psychiatrickom oddelení v jednej z bratislavských nemocníc, kde sa však na svojho syna neustále pýtala. Neskoršie zdravotné problémy a následný test ukázali, že infikovaná koronavírusom bola aj ona, a žiaľ, v druhý marcový deň roku 2021 ochoreniu podľahla.  

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie