Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Andy Hryc prehral boj s ťažkou chorobou. Jeho dcéra Wanda opísala posledné momenty
Zdielať na

Andy Hryc prehral boj s ťažkou chorobou. Jeho dcéra Wanda opísala posledné momenty

Obľúbený herec a podnikateľ Andrej Hryc v noci zo soboty na nedeľu prehral svoj boj s akútnou leukémiou. Diagnózu mu zistili ešte na jar v roku 2020. Informovala o tom jeho dcéra, Wanda Adamík Hrycová. Zomrel vo veku 71 rokov. Sledujte mimoriadny program na PLUSke v nedeľu o 20:30 - VŠETKO ČO MÁM RÁD s Andrejom Hrycom.

Celé Slovensko minulý rok stuhlo obavami o život skvelého herca Andyho Hryca, keď vyšlo najavo, že trpí akútnou leukémiou. Na rovnakú chorobu totiž polroka predtým zomrel Karel Gott. Rovnako, ako slávny spevák, aj Hryc sa pustil odhodlane do boja. Žiaľ, súper bol napokon silnejší.

S veľkými obavami sledovali Hrycovi slovenskí, ale aj českí fanúšikovia jeho boj, keď lekári robili čo mohli, jeho dcéra zburcovala celú krajinu, aby otcovi zabezpečila potrebnú krv, no úspech závisel už len na organizme herca. Sám bral svoju situáciu veľmi triezvo, azda až skepticky, zdalo sa z jeho slov. Sám ale najlepšie vedel, ako sa cíti.

To, čoho sa všetci najviac báli, sa, žiaľ, stalo v nedeľu o 03:33 v noci. "Posledné hodiny som ho držala pevne za ruku, posledné slova, ktoré som mu povedala, boli 'ľúbim ťa' a posledné slová, ktoré povedal on, boli 'aj ja ťa veľmi ľúbim',” uviedla na svojom profile na sociálnej sieti Hrycová. 

Pod príspevkom zronenej milujúcej dcéry pribudlo mnoho kondolencií od známych osobností. Hold vzdal majstrovi hereckého umenia samostatným príspevkom napríklad aj Ondrej Kandráč:

Odišiel Andy Hryc, vzácny človek a výnimočná osobnosť hereckého i kultúrneho života na Slovensku. Tí z vás, ktorí ste ho poznali mu venujte tichú spomienku. Úprimnú sústrasť rodine a pozostalým.

Uverejnil používateľ Ondrej Kandráč Sobota 30. januára 2021
Andrej Hryc stvárnil počas života vyše dve stovky filmových a seriálových postáv, pričom hral v tých najkvalitnejších snímkach, ktoré v našich končinách vznikali. V roku 2017 zažiaril vo filme Čiara, ktorý produkovala jeho dcéra, tento rok sa divákom televízie JOJ pripomenie v seriáli Slovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie