Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Radostná novina z kráľovského paláca! Princezná čaká bábätko!
Zdielať na

Radostná novina z kráľovského paláca! Princezná čaká bábätko!

Archívna reportáž

Svadba princeznej Eugenie, dcéry princa Andrewa, na jeseň v roku 2018 bola tak trochu v tieni svadby princa Harryho s Meghan Markle, ktorá sa s veľkou pompou konala na jar toho istého roku. Sympatická Eugenie vtedy prekvapila strihom svojich šiat, odhaľujúcim dlhú jazvu tiahnucu sa pozdĺž jej chrbtice, ktorá jej zostala po operácii skoliózy. Šaty vtedy zvolila zámerne v snahe pomôcť prekonať komplex podobne poznamenaných. Na dobrosrdečnú princeznú teraz čaká tá najkrajšia odmena. Dva roky po svadbe sa rodinka rozrastie.

Britská kráľovná Alžbeta II. (94) a jej manžel, princ Philip (99), sa po štyroch deťoch, ôsmich vnukoch, ôsmich pravnukoch zrejme dočkajú aj pravnúčaťa deviateho. Narodenie nového člena kráľovskej rodiny je vždy celospoločenskou udalosťou, pri ktorej sa určuje jeho poradie v rámci následníctva trónu.

Dieťa princeznej Eugenie a manžela Jacka sa po narodení stane oficiálne desiatym v poradí následníkov, čím odsunie na jedenáste miesto najmladšieho syna kráľovnej, princa Edwarda /56/. No ani jeden z nich si na trón v budúcnosti s najväčšou pravdepodobnosťou aj tak nezasadne.

Pred pár týždňami sa vydala sestra princeznej Eugenie, princezná Beatrice:

​Princezná Eugenie zvestovala radostnú novinu cez Instagrame. Na jej profile pribudla fotografia malých papučiek na pozadí dvoch spojených rúk s textom „Jack a ja sa tešíme na začiatok roku 2021.“ Oficiálne oznámenie Buckinghamského paláca nedalo na seba dlho čakať. „Jej kráľovská výsosť, princezná Eugenia, a pán Jack Brooksbank s radosťou oznamujú, že sa im začiatkom roku 2021 narodí dieťa. Vojvoda z Yorku a Sarah, vojvodkyňa z Yorku, manželia Brooksbankovi, kráľovná a vojvoda z Edinburghu sú novinkou nadšení,“ stálo v oznámení, čo znamená, že sa britská kráľovská rodina v roku 2021 rozrastie o ďalšieho člena.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Jack and I are so excited for early 2021....??

Príspevok, ktorý zdieľa Princess Eugenie (@princesseugenie),

Pre členov kráľovskej rodiny je cťou, a v podstate aj povinnosťou, reprezentovať kráľovský dvor. Sú neustále v hľadáčiku spoločnosti, ktorá im neodpustí žiadny prehrešok, a zjavne nie každý z nich to zvláda. Doplatila na to aj princezná Diana, jej syn Harry zase odišiel kvôli ochrane manželky Meghan z Británie. V médiách sa pretriasala kauza otca princeznej Eugenie, princa Andrewa, v súvislosti s pedofilnou aférou a razom sa stal čiernou ovcou rodiny. Nemôže sa oficiálne zúčastňovať žiadnych oficiálnych akcií reprezentujúcich kráľovský dvor. Narodiť sa do kráľovskej rodiny neznamená vždy šťastie, snáď ale na potomka princeznej Eugenie šťastie čaká.

Súvisiace články

Najčítanejšie