Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Šialenstvo či prejav odvahy?! Princ William chce ísť bojovať s vírusom do prvej línie!
Zdielať na

Šialenstvo či prejav odvahy?! Princ William chce ísť bojovať s vírusom do prvej línie!

Archívna reportáž

Už v roku 2017 sa vojvoda z Cambridgeu osvedčil ako pilot v službách kráľovskej leteckej záchrannej služby. Avšak v tom čase nemusel čeliť až takej výzve, aká je dnes v zdravotníctve Veľkej Británie a celého sveta.

Princ William (37) sa podľa denníka The Sun  vraj v súkromnom rozhovore vyjadril, že by si rád opäť sadol do kokpitu a pomohol zdravotníkom v prvej línii.

Povedal to potom, čo nedávno spoločne s manželkou Kate navštívil call centrum Národného zdravotníckeho systému vo Veľkej Británii. Vraj princovi chýba práca v úlohe záchrancu životov. Avšak, napriek tomu, že je princ, nemôže si robiť len tak, čo si zaumieni. „Princ William seriózne zvažoval návrat do leteckej pohotovosti ako pilot, aby mohol pomôcť počas zúriacej pandémie,“ tvrdí zdroj z prostredia záchrannej služby. „No je to komplikované, keďže bol z tejto pozície oficiálne stiahnutý na to, aby mohol vykonávať kráľovské povinnosti,“ dodal s tým, že princ William je jedným z mála pracujúcich a aktívnych členov kráľovskej rodiny.

Princ William si prácu záchranára v prvej línii vyskúšal už ako pilot v roku 2017:

​Kráľovná matka, Alžbeta II., je spolu so svojim manželom vzhľadom na ich vysoký vek v karanténe. Jeho otec, možný nástupník na trón, sa momentálne lieči z koronavírusu a jeho brat Harry je už od dnešného dňa oficiálne aj so svojou manželkou už „iba“ bežný smrteľník. No a zostávajúci člen, princ Andrew,  sa musel stiahnuť do úzadia kvôli sexuálnemu škandálu a spájaniu jeho mena s už nebohým Jeffreym Epsteinom.

​Zamestnankyňa call centra potvrdila, že princ William údajne prejavil nefalšovaný záujem o ich momentálne pracovné nasadanie. „Pýtal sa nás ako sme vyťažení, a aké zmeny robíme. Povedali sme mu, že pracujeme naozaj tvrdo. Princovi chýba helikoptéra a práca v prvej línii, povedal že mu to všetko chýba,“ dodala záchranárka. Napriek tomu sa však princ William už v minulosti vyjadril, že miestami bola jeho skúsenosť záchranára veľmi traumatická, dotýkali sa ho najmä výjazdy k malým deťom.

Princ William je aktuálne v plnom nasadení:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Self-isolation and social distancing can pose huge challenges to our mental health — in recent weeks The Duke and Duchess of Cambridge have been in regular contact with organisations and patronages to understand the issues they are facing during this difficult time. Last week ☎️ The Duke spoke to @mindcharity CEO Paul Farmer, and The Duchess spoke to Catherine Roche, CEO of @_place2be. Today Public Health England has published new guidance to help support people during the COVID-19 outbreak, and updated its world-leading Every Mind Matters platform, with specific advice on maintaining good mental wellbeing during the outbreak; take a look at our Story or visit the link in our bio ? to find out more. Speaking about the new guidance, The Duke and Duchess said: • “It is great to see the mental health sector working together with the NHS to help people keep on top of their mental well-being. • By pulling together and taking simple steps each day, we can all be better prepared for the times ahead”. • The Government has also announced a grant for @MindCharity to help fund their services for people struggling with their mental wellbeing during this time.

Príspevok, ktorý zdieľa Kensington Palace (@kensingtonroyal),

„Určite by to chcelo množstvo praktických krokov, dostať princa do zabehnutého pracovného režimu. Ale v každom prípade, je na správnom mieste, ak je to to, čo chce naozaj urobiť,“ uzavrel zdroj z prostredia záchrannej služby.  

Súvisiace články

Najčítanejšie