Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Rodina zo Slovenska ohúrila Simona Cowella! Ich vystúpenie ocenil potleskom v stoji!
Zdielať na

Rodina zo Slovenska ohúrila Simona Cowella! Ich vystúpenie ocenil potleskom v stoji!

Nehanbiť sa, pracovať na sebe a ísť si za svojim cieľom sa oplatí. Dôkazom je jedna rodina zo Slovenska, ktorá už pochodila skoro celý svet. Spoznať ste ich mohli vďaka šou Česko Slovensko má talent.

Táto usilovná a cieľavedomá rodina si hovorí Mirror family. Nedávno zožali obrovský úspech vo Veľkej Británii. Ohúrili aj prísneho porotcu, Simona Cowella.

Práve obávaný kat v porote ocenil rodinu zo Slovenska standing ovation, teda potleskom po stojačky, počas semifinále Britského talentu.

"Voláme sa Mirror family a prišli sme vám ukázať šou, ktorá sa vám, dúfam, bude páčiť," takto sa predstavila rodina s jedinečnou šou porote. "Mne sa to páči už teraz," povedala im pred štyrmi rokmi porotkyňa Lucie Bílá.

Mirror family - Zrkadlová rodina. Diváci TV JOJ si ju iste pamätajú z ČSMT, keď sa prvýkrát v roku 2015 ukázali vo svetle reflektorov. A už vtedy ich obleky zažiarili a očarili porotu. Hneď po prvom vystúpení dostali zlatý bzučiak a porotcovia ich posunuli priamo do finále.

Prešlo pár rokov a úspech spojený s originalitou Slovákov sa šíril svetom. Paradoxne, títo ľudia boli za hranicami známi oveľa skôr, než doma na Slovensku. "Prvá snaha o vytvorenie nejakého Mirror mana bola ešte dávno predtým, ako sme sa zúčastnili Česko Slovensko má talent. Približne od roku 2014 sme vytvorili Mirror family," povedala Veronika Dokupilová z Mirror family.

Do diaľky žiariaca rodinka už pochodila veľkú časť sveta, ale stále majú miesta, kam by radi prišli v dobrom svetle odprezentovať Slovensko. "Napríklad Japonsko, Austrália. Momentálne máme naplánovanú po prvýkrát aj Kanadu. Je ešte veľa krajín, kam by sme ešte radi išli," zasnívala sa Veronika.

Vystupovali aj pre šejkov a nedávno zažiarili aj vo Veľkej Británii v prestížnej súťaži. "Boli sme súčasťou BGT Champions, to znamená, že tam boli vybratí umelci, ktorí sa zúčastnili iných talentových súťaží nie len v Británii, ale aj v iných krajinách. Sme nezaváhali a povedali sme si, že áno, ideme do toho," prezradila Veronika Dokupilová. 

Za úspechom trblietavej rodiny stojí aj choreograf, o ktorom je známe, že do čoho sa pustí, to uspeje. "Keďže my sme boli zvyknutí v rámci ČSMT posúvať hranice, stále prinášať niečo nové a strašne nás to bavilo, tak toto bola veľká výzva a veľmi príjemná," povedal choreograf Miňo Kereš.

Miňo má za úlohu posúvať hranice v kostýme, v rámci pohybu a vymýšľať choreografiu. Pre človeka v kostýme je to oveľa náročnejšie, než pre bežného tanečníka. "Pretože treba si uvedomiť, že on tu akrobaciu na akom level robí, tak je tam problém aj s orientáciou a s rovnováhou atď. A ten kostým mu v tom veľmi nepomáhal," priblížil patálie rodiny Miňo.

Úspešná rodina sa jednoznačne zhoduje v jednom - prihlásiť sa do súťaže ČSMT sa rozhodne oplatilo.

Súvisiace články

Najčítanejšie