Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Poriadna dávka hudobnej extázy! Vypočujte si slovensko-kubánsky nadupaný HIT
Zdielať na

Poriadna dávka hudobnej extázy! Vypočujte si slovensko-kubánsky nadupaný HIT

Zdroj: Reprofoto/YouTube.com

Horúca tanečná novinka tohto leta pochádza u dielne martinského producentského a DJ dua Drozďo & Demex v spolupráci s charizmatickým kubánskym latino spevákom Eusebiom.

Horúci KLIP si pozrite TU:

Aj tento rok si poslucháči rádií a návštevníci klubov a open air tanečných festivalov prídu na svoje. Martinskí producenti a DJ-i Drozďo & Demex pripravili spolu s kubánskym latino spevákom Eusebiom horúcu novinku "Rumba y Candela".

Obrovská výzva

"Očakávania boli naozaj vysoké. Aj zo strany poslucháčov, aj zo strany nás, autorov a producentov," hovorí Matej „Drozďo“ Drozdi.

Jakub „Demex“ Mišík ho dopĺňa. "Spolupráca s Eusebiom sa nám po ľudskej i umeleckej stránke veľmi osvedčila. Eusebio je ako Kubánec veľmi temperamentný  a muzikálny. Kubánsky jazyk v originály ponúka nespočetné množstvo spôsobov frázovania a rytmických zmien, čo mimoriadne vplýva na celkovú zmyselnosť skladby. A to bola pre nás ako vždy výzva."

Ako skladba "Rumba y Candela" vlastne vznikla?

"S Eusebiom a už poznáme od nášho spoločného singla z roku 2018 „Buena Onda“. Tento rok sme sa v januári stretli a povedali sme si, že ideme vymyslieť ďalší song na leto 2019. Skomponovali sme nástrel hudby, zaranžovali ju a poslali sme ju Eusebiovi. Následne Eusebio v nahrávacom štúdiu Petra Pana nahral vokály a surové nám ich poslal do nášho martinského produkčného štúdia. My sme to všetko v našom štúdiu spracovali a zmixovali do výslednej podoby skladby. Po masteringu tak vznikla „dospelá“ skladba, na ktorú sme veľmi hrdí. Práce na skladbe trvali asi 4 mesiace," objasnili autori.

Súvisiace články

Najčítanejšie