Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ešte sú len deťmi, ale RAZ budú vládnuť
Zdielať na

Ešte sú len deťmi, ale RAZ budú vládnuť

Archívna reportáž

Ešte sú síce len deťmi, ale raz si sadnú na kráľovský či kniežací trón. Už v mladom veku majú za sebou množstvo oficialít. Pozrite sa na budúcich kráľov, kráľovné či kniežatá.

​Jedným z najviac sledovaných následníkov trónu je nepochybne prvorodený syn princa Williama a vojvodkyne Kate, princ George Alexander Louis. V júli oslávi šieste narodeniny. Je v poradí tretím na trón po Alžbete II., dedkom Charlesom a otcom Williamom. 

V Belgicku vládne kráľ Philippe. Po ňom na trón zasadne princezná Elisabeth. V októbri oslávi osemnástku. 

​Jedným z panovníkov bude po svojom otcovi, dánskom korunnom princovi Frederikovi, princ Christian. Tento rok oslávi 14 rokov.

​Dcéra holandského kráľa Willema-Alexandra, ktorá vlani oslávila 15. narodeniny, raz vystrieda na tróne otca. Jej meno je Catharina-Amalia.

​Aj Španielsko raz bude mať na tróne kráľovnú. Jej meno je princezná Leonor, je dcérou panovníka Felipeho VI. Vlani oslávila 13. narodeniny. Má za sebou prvý prejav na verejnosti. Čítala po boku kráľa prvý článok španielskej ústavy.

Pozrite si VIDEO:

Monackým kniežaťom sa po Albertovi II. stane jeho syn Jacques. A hoci sa narodil pár minút po svojej sestre Gabrielle, ako mužský potomok má prednostné právo na trón.

Pozrite si priložené VIDEO:

Súvisiace články

Najčítanejšie