Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Skvelý herec sa pripravuje na rolu prezidenta Husáka. Schudol už 11 kíl
Zdielať na

Skvelý herec sa pripravuje na rolu prezidenta Husáka. Schudol už 11 kíl

Archívne video

Slovák Gustáv Husák bol prezidentom Československa od roku 1975 až do pádu komunizmu v roku 1989. Postavu tohto rodeného Bratislavčana si ale v pripravovanom filme zahrá Čech.

Herci sa pre filmové úlohy často obetujú. Tí hollywoodski sa neraz s pomocou tímov špecialistov menia na nepoznanie. Ale aj herci v našom priestore sa dokážu zaťať a spraviť radikálne zmeny. Výnimkou nie je ani skvelý český herec a rozprávač, Miroslav Donutil.

Miroslav Donutil má 68 rokov, no stále je vo výbornej forme, mentálne aj fyzicky. Zabáva ľudí od Ašu až po Čiernu nad Tisou, jeho filmové postavy sú nezabudnuteľné, stačí spomenúť rolu zásadového otca v Pelíškoch.

Úloha, ktorá ho najnovšie čaká, ho ale prinútila k ešte niečomu, okrem naučenia sa textov. Husák bol štíhlejší, ako Donutil, a preto musel na sebe trochu popracovať. Nepotreboval ani dve mesiace a 11 kíl je dola.

​Dobrovoľne si odopiera a poctivo dodržiava päťhodinový odstup medzi jedlami, píše portál blesk.cz. "Jem najmä zeleninu a mäso, medzitým sa snažím hýbať," zdôveril sa Miroslav Donutil Blesku.

Ako sa dalo čakať, úbytok kíl sa prejavuje aj inak, ako len krajším vzhľadom. Donutil priznal, že sa cíti výborne. Pre chudnutie sa vzdal aj alkoholu. Z Donutilovho úspechu je nadšený aj režisér filmu "Muž, ktorý stál v ceste", Ivan Fíla.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie