Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Oscarový herec šokoval Greenpeace. Na svojom pozemku spravil toto!
Zdielať na

Oscarový herec šokoval Greenpeace. Na svojom pozemku spravil toto!

Archívna reportáž

Celých 50 hektárov svojho pozemku venoval herec, režisér a filantrop na dobrú vec. Morgan Freeman si môže pridať do životopisu ďalší údaj - včelár.

Morgan Freeman, jeden z najpopulárnejších černošských hercov Hollywoodu, sa rozhodol pre mimoriadne záslužnú činnosť. Na svojom obrovskom pozemku v štáte Mississippi zriadil včelie kráľovstvo, píše magazín Forbes.

Svoje užitočné hobby začal 81-ročný herec postupne rozvíjať už v roku 2014. V televíznej šou hovoril o tom, čo bolo jeho motiváciou: "Ide o koordinovanú snahu vrátiť včely na túto planétu. Neuvedomujeme si, že ony sú úplný základ pre život na planéte, pre vegetáciu".

​Freeman na svoj ranč doviezol z Arkansasu 26 včelích úľov. Osobne potom včely dokrmoval cukrovou vodou a pomáhal sadiť rastliny, ktoré obľubujú, ako magnólie, levandule, ďatelinu a iné. Dodal, že nikdy nenosí ochranný odev alebo klobúk so sieťkou a ešte ho žiadna včela neuštipla. On ich len kŕmi a nemá záujem o zber ich medu a narúšanie úľov.

Včiel na svete ubúda, príčinou je zánik úľov, masovo umierajú najmä pre používanie pesticídov, ale aj pre rôzne parazity.

Súvisiace články

Najčítanejšie