Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kráľovská rodina dvíha varovný prst. Buďte vľúdni, inak vás nahlásime!
Zdielať na

Kráľovská rodina dvíha varovný prst. Buďte vľúdni, inak vás nahlásime!

Archívna reportáž

Britská kráľovská rodina je vo svete mimoriadne populárna. Nájdu sa však aj odporcovia, predovšetkým na sociálnych sieťach. A preto monarchia vydala pravidlá správania pre tých, ktorí ju na internete sledujú. Rodina reaguje na rastúci počet urážlivých komentárov na adresu tehotnej vojvodkyne Meghan či Kate.

"Žiadame všetkých, ktorí sa zapoja do diskusie na sociálnych sieťach, aby prejavovali zdvorilosť, vľúdnosť a rešpekt voči členom našej komunity," cituje agentúra Reuters z pravidiel správania, ktoré vydali Buckinghamský a Kensingtonský palác a palác Clarence House.

​​Komentáre týkajúce sa kráľovskej rodiny podľa pravidiel nemajú ohovárať, byť nemravné či urážlivé. 

Krajne aj na polícii

Nesmú diskriminovať na základe rasy, pohlavia, náboženstva, národnosti, sexuálnej orientácie a ďalších kritérií. 

Ich obsah musí súvisieť so zverejneným príspevkom. 

Meghan absolvovala poslednú zahraničnú cestu pred pôrodom prvého potomka. S Harrym boli v Maroku. Pozrite si priložené VIDEO:

​O tom, či bol protokol porušený, rozhodne palác. Príspevok môže byť skrytý či vymazaný, prispievateľ môže byť do budúcna zablokovaný. V krajnom prípade komentár ohlásia na polícii. 

Účet britskej kráľovskej rodiny sleduje na sociálnej sieti Twitter viac ako 3,8 milióna užívateľov. 

Na sociálnych sieťach rastie v poslednom čase množstvo agresívnych komentárov. Užívatelia útočia predovšetkým na manželku princa Williama a manželku princa Harryho. 

Súvisiace články

Najčítanejšie