Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tomáš Maštalír šokuje. TOTO vážne nemám rád!
Zdielať na

Tomáš Maštalír šokuje. TOTO vážne nemám rád!

Archívna reportáž

Slovenský herec Tomáš Maštalír nemá príliš v obľube horory.

"Ja nie som vyznávačom hororov, ten žáner ku mne nevie prehovoriť alebo ja sa mu neviem otvoriť do takej miery, aby som dokázal nejakým spôsobom nasledovať ten príbeh a aby som sa pri tom dokázal báť. Mne je to, naopak, smiešne," priznal v rozhovore Tomáš Maštalír. 

​"Nejako na seba nereagujeme, sme ako dva magnety otočené k sebe rovnakými pólmi," podotkol herec, ktorý sa prednedávnom objavil v jednej z ústredných postáv mysteriózneho trileru Trhlina Petra Bebjaka.

​Ako uznal, práca na filme bola preňho celkom výzvou. 

Aby sme diváka neodohnali

"V tomto prípade tam totiž stále vyvstávala otázka, ako sa takáto mysteriózna téma podarí previesť na obraz. Papier znesie vždy veľa, často oveľa viac, než obraz, takže to bola výzva nielen pre mňa, ale myslím, že pre všetkých, ktorí na tom pracovali. Do toho príbehu bolo totiž treba zapracovať veľa vecí, aj nejaké nevysvetliteľné záhady a energie, ale aj fakty a bolo nevyhnutné dať tomu celému nejakú špecifickú atmosféru," ozrejmil Maštalír.

Vo výsledku sa napokon nový triler podľa známeho herca hrá s určitou pravdepodobnosťou tak, aby zároveň neprekračoval hranice uveriteľnosti.

Pozrite si reportáž:

"Je to síce mysteriózny film opierajúci sa aj o fakty, keďže naozaj sú v tom pohorí (Tribeč, pozn. red.) zdokumentované nejaké zmiznutia, ale všetko sa dá spochybniť, aj keď je to zapísané v kronikách a v nejakých záznamoch. Nikdy nemožno podľa mňa povedať, že je niečo stopercentná pravda. Hrali sme sa tam teda s určitou pravdepodobnosťou, no bolo treba ju ustrážiť v takých medziach, aby diváka ten príbeh neodohnal svojou absurdnosťou a tým, že sa ho snaží presvedčiť o nejakej blbosti," uzavrel Maštalír.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie