Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Filmová TRHLINA odštartovala púť po kinách. To ale nie je koniec!
Zdielať na

Filmová TRHLINA odštartovala púť po kinách. To ale nie je koniec!

BRATISLAVA / Filmová adaptácia úspešného románu slovenského spisovateľa Jozefa Kariku, Trhlina, začala svoju púť po slovenských kinách. V stredu večer ju slávnostne odpremiérovali tvorcovia, autor knihy aj herci ako napríklad Mária Bartaloš, Matej Marušin, Tomáš Maštalír či Juraj Loj.

Bolo to veľkolepé. Nový slovenský film z produkcie TV JOJ počas premiéry premietali naraz v ôsmich sálach a videlo ho tak viac ako 1000 hostí. Spolu s nimi si tento zážitok nenechali ujsť ani tvorcovia a herci filmu.  

"Viac ako rok som čakal na tento deň, takže sa teším, ako to dopadne," povedal pred premiérou herec Matej Marušin. Prvé reakcie boli pozitívne, čo potešilo všetkých, ktorí sa na Trhline podieľali. 

So zatajeným dychom ale čakali na názor samotného autora knihy, Juraka Kariku. "Je to fantasticky spravené, sugest, kreatívne, iné veci oproti knihe. Keď viete, čo sa kde stane a diváci zažijú pár strašidelných prekvapení," uznal Karika. 

A to nie je koniec! O pár mesiacov sa Trhlina dostane aj na televízne obrazovky, nie ako film, ale ako miniséria a nebude to iba na časti rozstrihaný film. "Bude to dlhšie, viac scén, motívy budú rozprávané, je to akoby posun, ďalšia verzia knihy Trhlina," prezradil režisér Peter Bebjak. 

Pozrite si rozhovor s režisérom filmu Thrlina: 

Súvisiace články

Najčítanejšie