Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zomrela herečka, na ktorej vyrástla dnešná generácia
Zdielať na

Zomrela herečka, na ktorej vyrástla dnešná generácia

Zdroj: Reprofoto/Uddn.com

PRAHA / Vo veku 83 rokov zomrela Marie Kyselková, ktorú preslávila rola princeznej Lady v rozprávke Princezná so zlatou hviezdou. Správu Blesku potvrdil herec Ivo Niederle, ktorý žije v rovnakom dome a s Kyselkovou sa priatelil.

​Predstaviteľka jednej z najkrajších rozprávkových princezien odišla do neba. Smutnú správu Blesku.cz potvrdil jej kolega a kamarát, herec Ivo Niederle (89), ktorý býval v rovnakom dome ako Kyselková a okrem toho s ňou často trávil čas a pomáhal jej.

"Prišla za mnou dcéra z Ameriky. A u mojej princeznej sme strávili dva večery. V pondelok ráno za ňou išla jedna z jej dcér, princezná neotvárala," prezradil Niederle s tým, že keď sa do bytu zhruba o pol desiatej predsa len dostal, bolo už neskoro.

"Mal som kľúče, a tak som otvoril, odpočívala po raňajkách, už ale nedýchala," dodal smutne herec známy napríklad zo seriálu 30 prípadov majora Zemana, ktorý tak teraz v nájomnom dome osamel a prišiel o milú spoločníčku v smutných časoch.

So zdravím mala ostatne Mária problémy už dlhšiu dobu, v podstate už od doby, kedy dovŕšila osemdesiatku. Trápili ju neznesiteľné bolesti v nohách, ktoré začali po operácii chrbta. Kvôli tomu nebola takmer schopná pohybu a nemohla sa o seba sama starať. Striedavo tak žila doma vo svojom byte (kde o ňu staral Niederle) a v liečebni v Bohniciach. "Po smrti môjho druhého manžela žijem sama. Byt je na mňa veľmi veľký," vysvetľovala sama herečka, o ktorej starali aj jej tri deti, vrátane dcéry Alžbety, ktorá sa k nej neskôr aj nasťahovala.

Súvisiace články

Najčítanejšie