Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
EXKLUZÍVNE: Pozrite si trailer k filmu Sklenená izba
Zdielať na

EXKLUZÍVNE: Pozrite si trailer k filmu Sklenená izba

Nový, veľkolepý a hviezdne obsadený film s názvom Sklenená izba je hotový. V hlavných úlohách sa predstaví množstvo domácich aj zahraničných hviezd ako Alexandra Borbély, Carice van Houten, Hanna Alström, Claes Bang či Karel Roden. Predpremiéra sa uskutoční 12.3. v Brne. O dva dni neskôr príde film do kín.

Román Simona Mawera Sklenená izba je inšpirovaný dramatickými udalosťami 20. storočia i zrodom ikonického architektonického skvostu, brnenskej vily Tugendhat.

​Kniha sa stala svetovým bestsellerom. Bola preložený do desiatok jazykov a nominovaná na prestížne literárne ocenenie The Man Booker Prize.

Sklenená izba je mimoriadny milostný príbeh v ikonickom dome v Československu. Zobrazuje životy dvoch celkom odlišných osobností odohrávajúci sa na pozadí brnenského architektonického skvostu, ktorý postal významný umelec Mies van de Roh. 

Zvučné mená

Film režiséra Juliusa Ševčíka a producenta Rudolfa Biermanna s rovnomenným názvom sa nakrúcal sa vo vile Tugendhat v dvoch obdobiach.

Na nakrúcaní sa podieľala aj Televízia JOJ. 

Hviezdne medzinárodné obsadenie ponúkne v hlavnej úlohe herečku Carice van Houten, známu zo seriálu Hra o tróny či z vojnovej drámy Valkýra, kde hrala po boku Toma Cruisea a z oceňovanej drámy Paula Verhoevena Čierna kniha.

Českú a slovenskú hereckú elitu zastupujú Karel Roden, Jana Plodková, Karel Dobrý, Marián Mitaš či Zuzana Fialová.

Pozrite si archívnu reportáž z tohto leta, kedy padla posledná klapka filmu:

Súvisiace články

Najčítanejšie