Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kráľovná sa nikdy nevzdá trónu
Zdielať na

Kráľovná sa nikdy nevzdá trónu

Archívna reportáž

Nick Bullen strávil roky tvorením kráľovských dokumentov. Tvrdí, že kráľovná Alžbeta II. nikdy z trónu neodíde. Užíva si nesmiernu popularitu, ktorú vniesli do monarchie práve mladší členovia. Podľa predpokladov bude mať princ Charles viac ako 80 rokov, než nastúpi na britský trón.

Abdikácia sa považuje medzi členmi rodiny za neslušnú a kráľovná z trónu nikdy neodíde, tvrdí Nick Bullen.

Kráľovský znalec niekoľko rokov spolupracoval s kráľovskou rodinou a teraz prezradil, prečo kráľovná nikdy neabdikuje v prospech syna Charlesa. Rada sa vezie na vlne popularity, ktorú majú na svedomí práve mladší členovia monarchie. 

"Myslím, že Alžbeta II. vidí, čo jej chlapci s manželkami prinášajú. Nehovoriac o jej pravnúčatách. Princezná Charlotte má ešte len tri roky, ale už vie, ako spracovať dav. ​Možno práve skrz vnukov a vnučky objavila spôsob, ako zostať na tejto vlne," uviedol.

Podľa jeho slov je princ Charles pripravený stať sa kráľom. Dôjde k tomu až vtedy, keď prekročí osemdesiatku.

​"Kráľovná môže žiť ďalších 10 rokov, jej matka sa dožila 101 rokov. Urobila toho veľa. Je to tvrdo pracujúca panovníčka a nemyslím si, že sa chystá odísť," dodal.

​V užšom kruhu však uviedla, že ak bude stále sedieť na tróne vo veku 95 rokov, požiada, aby do platnosti vstúpil zákon vlády, ktorým predá svojmu synovu všetku vládnu moc. ​

Kráľovná je na britskom tróne 65 rokov. Pozrite si archívne video:

Súvisiace články

Najčítanejšie