Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Švédskeho princa šikanovali. Cítil som sa ako hlupák, spomína
Zdielať na

Švédskeho princa šikanovali. Cítil som sa ako hlupák, spomína

Zdroj: SITA

Švédsky princ Carl Philip (39) prezradil, že bol kvôli dyslexii šikanovaný na diskusných fórach a na sociálnych sieťach. V priamom televíznom prenose pred piatimi rokmi zle prečítal meno víťaza zimnej olympiády. A škandál bol na svete.

Carl Philip musel zniesť poriadnu sprchu nadávok. Rozhodol sa však založiť nadáciu na pomoc ľuďom, ktorí majú poruchu čítania. 

"Sledovali to vtedy dva milióny divákov. Neviete si ani len predstaviť, čo nasledovalo po tom, ako som zle prečítal meno športovca. Ľudia mi nič nedarovali. Cítil som sa ako totálny hlupák, naozaj hrozné," povedal Carl Philip pre britské médiá.

Celoživotný boj

Jeho manželka, princezná Sofia, potvrdila, že bolo veľmi frustrujúce sledovať manžela bojovať s vývojovou poruchou čítania. Práve tá ovplyvňuje aj ďalšie aspekty jeho života. 

Princovo sebavedomie sa ale dostalo do normálu a to vďaka dvom synom, dvojročnému Alexandrovi a ročnému Gabrielovi, ktorým pravidelne číta rozprávky. 

Carl Philip bojuje s dyslexiou celý život. Počas štúdií na elitnej internátnej škole v Lundbergu musel mať špeciálne školeného učiteľa. 

Podarilo sa mu vyštudovať grafický dizajn.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie