Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Harry daroval synovcovi vzácnu vec
Zdielať na

Harry daroval synovcovi vzácnu vec

Princ Louis Arthur Charles je pokrstený. Stalo sa tak včera v Londýne za prítomnosti najdôležitejších členov kráľovskej rodiny. Chýbala iba samotná kráľovná Alžbeta II.

V pondelok pokrstila britská kráľovská rodina najmladšieho člena, princa Louisa Arthura Charlesa. 

Na krste nechýbali všetci podstatní členovia, až na jednu výnimku, a to kráľovnú Alžbetu II. Tá sa obradu nezúčastnila pre početné pracovné povinnosti. Ako uvádza palác, jej zdravotný stav je v poriadku. 

Kto však nechýbal, bol princ Harry, ktorý pre synovca pripravil darček v podobe prvého vydania detskej knihy Winnie The Pooh. Má hodnotu 8000 libier, píše Daily Mail.

​Princa Louisa pokrstil arcibiskup z Canterbury, najvyšší reverend Justin Welby v kráľovskej kaplnke v paláci St. James v Londýne. Mal oblečenú ručne ušitú krémovú čipkovanú repliku krstovej košieľky zo saténu, ktorú pre dcéru nechala v roku 1841 vyrobiť kráľovná Viktória.

Vojvodkyňa Kate a princ William vybrali pre ich tretie dieťa šiestich krstných rodičov. Všetci sú priateľmi alebo príbuznými kráľovského páru - Nicholas van Cutsem, Guy Pelly, Harry Aubrey-Fletcher, Lady Laura Meade, Robert Carter a Lucy Middleton.

Súvisiace články

Najčítanejšie