Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Angelina oslavuje narodeniny. Z ikony sa stala chodiaca reklama na podvýživu
Zdielať na

Angelina oslavuje narodeniny. Z ikony sa stala chodiaca reklama na podvýživu

Archívna reportáž

Americká herečka a režisérka Angelina Jolie dnes oslavuje 43. narodeniny. Niekdajšia najkrajšia žena sveta sa poriadne opustila a z roka na rok vyzerá horšie. Jej vzhľadu "napomohol" nekončiaci rozvod s hercom Bradom Pittom.

Angelina Jolie začala s herectvom už ako dieťa. Dcéra herca Jona Voighta po prvý raz zaujala vo videoklipe k singlu Anybody Seen My Baby? skupiny The Rolling Stones z roku 1997 a v tom istom roku aj v televíznej dráme George Wallace, po ktorej nasledovali filmy ako Podoby lásky, Gia či Zberateľ kostí.

V roku 2000 získala Oscara v kategórii Najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe za stvárnenie pacientky na psychiatrii v životopisnej dráme Narušenie.

Známa je aj z filmov 60 sekúnd, Lara Croft - Tomb Raider, Siedmy hriech, Lara Croft - Tomb Raider: Kolíska života, Hranice zlomu, Svet zajtrajška, Zlodej životov, Alexander Veľký, Pán a pani Smithovci, Beowulf, Wanted, Turista, Salt, Vládkyňa zla alebo mysterióznej drámy Výmena, ktorá jej v roku 2009 vyniesla nomináciu na Oscara za hlavnú rolu.

Ako režisérka sa podpísala pod dokument A Place in Time či snímky V krajine krvi a medu, Nezlomný, Pri mori, v ktorom si tiež zahrala, a First They Killed My Father.

Okrem toho prepožičala hlas Tigrici v animovaných snímkach Kung Fu Panda, Kung Fu Panda 2 a Kung Fu Panda 3.

Takto sa rokmi menila hollywoodska ikona:

V novembri 2013 si od americkej Akadémie filmových umení a vied prevzala humanitárnu cenu Jeana Hersholta.

Už takmer dva roky sa ťahá rozvod s Bradom Pittom, s ktorým bojuje o šesť detí.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie