Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Harryho svadba bola prekliatie, boja sa Briti. Zopakuje sa história?
Zdielať na

Harryho svadba bola prekliatie, boja sa Briti. Zopakuje sa história?

Archívna reportáž

Kráľovská svadba ryšavého princa so staršou ženou. To tu už raz bolo. Manželstvo sa ale neskončilo šťastne. Briti sa obávajú, že sa bude história opakovať.

Vojvodkyňa zo Sussexu bola tehotná, keď sa postavila pred oltár. Reč ale nie je o Meghan Markle, ktorá nosí rovnaký titul ako jej predchodkyňa.

Britský Daily Mail upozorňuje na viacero podobností dvoch kráľovských manželstiev.

Princ Augustus Frederick mal rovnako ako princ Harry ryšavé vlasy a do svojej manželky sa šialene zamiloval na prvý pohľad. Aj ona bola staršia. Meghan má 36, Harry o tri menej. ​

Stalo sa tak však pred viac ako 200 rokmi.

Augustus bol šiestym synom kráľa Georga III. Jeho vyvolenou sa stala Lady Augusta Murray. Bola o pät rokov staršia ako vtedy devätnásťročný princ. Milovala pritom svojho bratranca Archibalda Hamiltona. 

Krátko po svadbe sa pár napokon rozišiel. Navyše sa ukázalo, že svadba bola neplatná. 

​S Augustou sa vysporiadal finančne, keďže spoločne splodili potomka, on sa odsťahoval do Talianska, kde žil s opernou speváčkou, ona zostala žiť v Anglicku. Výmenou za to bolo vzdanie sa titulu. Bol to jeden z najväčších škandálov britskej monarchie. 

19. mája sa mladší syn princa Charlesa a nebohej princeznej Diany stal manželom bývalej herečky Meghan Markle. Pozrite si archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie