Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Princiatko nemá ani deň, už teraz zarába
Zdielať na

Princiatko nemá ani deň, už teraz zarába

Iba pár hodín po narodení tretieho kráľovského potomka Kate a Williama začali ekonómia počítať, koľko by mohol novonarodený človiečik priniesť britskej ekonomike. Prvé odhady hovoria o nehoráznych čiastkach.

Nezávislá konzultačná firma Brand Finance, ktorá sa zaoberá ohodnocovaním značiek, odhaduje, že chlapček prinesie britskej ekonomike približne 60 miliónov eur. 

"Narodenie nového princa je obrovskou marketingovou príležitosťou pre britských producentov a predajcov detských produktov. V propagačných kampaniach budú odkazovať na kráľovské dieťa," uviedol generálny riaditeľ spoločnosti David Haigh.

​To potvrdzujú aj predajcovia detského oblečenia. "Kráľovská rodina a akákoľvek zmienka o nich je masívnou podporou," uviedla výkonná riaditeľka odevnej spoločnosti.

Tretie bábätko ale rozhodne nebude mať taký významný dopad na ekonomiku, ako tomu bolo v prípade prvorodeného princa Georga.

​Novonarodené princiatko a májová svadba Harryho s Meghan Markle pomôžu udržať kráľovskú rodinu v centre pozornosti a nepochybne sa im týmto zvyšuje popularita.

Súvisiace články

Najčítanejšie