Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
YouTuberka túžila po sláve, zastrelila priateľa. Dostala smiešny trest
Zdielať na

YouTuberka túžila po sláve, zastrelila priateľa. Dostala smiešny trest

Dvadsaťdvaročný Pedro Ruiz partnerku požiadal, aby na neho vystrelila, pričom predpokladal, že ho ochráni hrubá kniha. Dvojica dúfala, že nakrúti video, ktoré sa stane virálnym. Podarilo sa im to. Muža tento pokus stál život.

Súd v americkej Minnesote poslal na šesť mesiacov do väzenia YouTuberku, ktorá pri nevydarenom kúsku zastrelila svojho priateľa.

Dvadsaťdvaročný Pedro Ruiz ešte vlani v júni požiadal o tri roky mladšiu Monalisu Perez, aby na neho vystrelila zo vzdialenosti asi 30 centimetrov, pričom predpokladal, že ho ochráni hrubá kniha, ktorú si držal pred hrudníkom. Dvojica dúfala, že tak nakrúti video, ktoré sa stane virálnym.

Guľka však štyri centimetre hrubú knihu prerazila a Ruiza smrteľne zranila. Perez, ktorá je matkou dvoch detí, sa neskôr priznala k zabitiu druhého stupňa.

Pozrite si archívnu reportáž:

​Trest si môže odpykať postupne v desaťdňových obdobiach v priebehu troch rokov. Zároveň bude 10 rokov v podmienke a doživotne nesmie vlastniť strelnú zbraň. Odsúdená súhlasila tiež s tým, že sa nebude pokúšať na nešťastí zarobiť.

Perez a Ruiz dokumentovali svoj každodenný život v minnesotskom Halstade videami, ktoré zverejňovali na YouTube dúfajúc v nadobudnutie internetovej slávy.

https://twitter.com/MonalisaPerez5/status/879459393145888768

Nakrútili aj niekoľko kanadských žartíkov. Neskôr Perez na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter avizovala, že sa chystajú nakrútiť jedno z najnebezpečnejších videí. "Jeho nápad, nie môj," doplnila.

SITA

​O to sa pokúsili 26. júna 2017, keď Perez z blízka vystrelila na Ruiza, ktorý pred sebou držal encyklopédiu. On vraj s nápadom už predtým experimentoval a predpokladal, že ho hrubá kniha ochráni. Výsledkom však bolo, že ich trojročné dieťa a desiatky ďalších ľudí sledovalo, ako mladá žena partnera zabila. Perez, ktorá v tom čase čakala ich druhé spoločné dieťa, zavolala záchranku. Ruiz na mieste skonal.

Súvisiace články

Najčítanejšie