Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Majetok tragicky zosnulého Zedníčka (†27). Matka jeho dcéry nezdedí ani korunu
Zdielať na

Majetok tragicky zosnulého Zedníčka (†27). Matka jeho dcéry nezdedí ani korunu

Synovec herca Pavla Zedníčka (68) vlastnil byt aj dom, kde žil s priateľkou Lenkou a ich dcérou Mayou. Po tragickej smrti Jakuba sa ale musí o tomto majetku rozhodnúť. Podľa odborníkov nemá vdova na nič z toho nárok.

Herec Jakub Zedníček zomrel náhle a tragicky. Pol hodiny po silvestrovskej polnoci na diaľnici D1 narazil do zvodidiel, a keď snažil prebehnúť za ne, vstúpil do protismeru, kde ho zrazila dodávka. Namieste bol mŕtvy.

Jeho partnerka Lenka sa z jeho smrti nespamätala, rovnako ako celá rodina. Okrem toho musí riešiť ďalšie nepríjemnosti ohľadom majetku.

"Neboli zosobášení, všetko teda zdedí jeho dcéra. Z hľadiska práva je partner voči tomu, kto zomrel, cudzí. Úlohu nehrá ani to, ako dlho boli spolu. Situácia by sa zmenila jedine v prípade, keby po sebe Jakub zanechal závet," vysvetlil známy pražský právnik.

​Ak by teda Lenka chcela dom, v ktorom ju určite mátajú spomienky, predať, nemôže. 

Zedníček si počas života zarobil pekné peniaze. So strýkom Pavlom od roku 2013 do augusta 2017 uvádzal obľúbený program Kurňa, co to je? Odvysielalo sa viac ako sto dielov. Za každý inkasoval približne 300 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie