Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Po ováciách prišiel výsmech. Jennifer Lawrence pozná odvrátenú tvár Hollywoodu
Zdielať na

Po ováciách prišiel výsmech. Jennifer Lawrence pozná odvrátenú tvár Hollywoodu

Archívna reportáž

Pre pár rokmi zbierala za svoje úlohy jednu cenu za druhou. Dokonca bola najlepšie platenou herečkou. Žiaden sen ale netvrá večne. Stačilo jedno zlé rozhodnutie a Jennifer Lawrence (27) sa ocitla medzi odpadlíkmi Hollywoodu.

Jej úspech bol nevídaný. Prvej nominácie na Oscara sa Jennifer Lawrence dočkala už ako dvadsaťročná za drámu Do špiku kosti. 

Vychádzajúca hviezda sa zaradila medzi hollywoodske hviezdy. V roku 2013 si prevzala Oscara za film Terapia lásky, o rok nato bola nominovaná za Špinavý trik a o rok neskôr za Joy. K tomu si zahrala v štyroch dieloch Hunger Games a stala sa najlepšie platenou herečkou.

​Ďalším triumfom mala byť mysteriózna dráma Matka! Počas nakrúcania sa zoznámila s renomovaným režisérom Darrenom Aronofskym. Ich spoločný film sa sotva začala nakrúcať a v Hollywoode sa už šepkalo o oscarových favoritoch. S režisérom tvorila rok pár, avšak rozišli sa.

Opak sa ale stal pravdou. Americkí diváci filmu udelili najhoršie možné hodnotenie a v kinách pohorel. Lawrence namiesto Oscara ašpiruje na Zlatú malinu za najhoršiu ženskú úlohu.

​Ak sa tak stane, zaradí sa medzi herečky ako Halle Berry, Sandru Bullock či herca Leonarda DiCapria.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie