Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Španielsky kráľ mal tisíce mileniek
Zdielať na

Španielsky kráľ mal tisíce mileniek

Bezmála 40 rokov vládol Španielsku Juan Carlos I., avšak jeho kráľovstvom bola predovšetkým jeho spálňa. V posteli panovníka, ktorý dnes oslavuje 80. narodeniny, sa vystriedalo päťtisíc mileniek.

Spisovateľ Amadeo Martinez Ingles vlani vydal knihu s názvom Juan Carlos I.: Kráľ piatich tisíc mileniek. Opiera sa v nej o správy fašistického generála Franca, ktorého nahradil Juan Carlos po jeho smrti v roku 1975 na čele štátu. Proti jeho vôli namiesto absolutistickej monarchie otočil kormidlo smerom k demokracii.

Švárny Španiel počas necelých dvoch rokov vo vojenskej akadémii zviedol 332 dievčat. "Štyri milenky do týždňa sú slušný výkon aj na skúseného pornoherca," píše sa v knihe.

V roku 1962 sa oženil so Sofiou Gréckou (79), dodnes sú svoji, avšak Španieli sa smejú, že ona je jediná, ktorej sa kráľ nevenuje.

Po svadbe zvoľnil, v rokoch 1963 až 1969 položil na lopatky "iba" 336 žien. V období v rokoch 1976 až 1994 mal naopak až 2154 žien. To znamená, že bol svojej manželke neverný v priemere desaťkrát do mesiaca.

Monarcha nezaháľa ani na staré kolená. V rokoch 2005 až 2014 mu spisovateľ napočítal 191 rôznych slečien. Špekuluje sa aj o tom, že počal 20 mimomanželských detí. 

Kráľ to údajne skúšal aj na princeznú Dianu. "Bol nepochybne okúzľujúci, ale až príliš vtieravý," cituje novinárka Pilar Eyre, ktorá tiež napísala knihu o záletníckom kráľovi.

Jeho popularita aj pre početné zálety dlhodobo klesala. Na verejnosti mu ale definitívne zlomila väz kauza jeho dcéry Cristiny, ktorá spreneverila milióny. Jej manžel dostal vlani šesť rokov basy natvrdo, Cristina vyviazla s niekoľko stotisícovou pokutou. 

Jej brat, úradujúci kráľ Španielska, Filip VI., sestre odobral titul vojvodkyňa z Palmy de Mallorca.

Súvisiace články

Najčítanejšie