Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Vianočný zázrak? Pomejemu ustúpila po hladovke rakovina
Zdielať na

Vianočný zázrak? Pomejemu ustúpila po hladovke rakovina

42 dní nádeje na život. Tak nazval svoju stránku na sociálnej sieti s rakovinou bojujúci herec a producent Jiří Pomeje (53). Namiesto liekov vyskúšal alternatívnu metódu a svoje rakovinou napadnuté hlasivky sa pokúsil vyhladovať.

Pomeje držal štyridsaťdvadňovú hladovku, schudol 25 kilogramov a jeho lekár neveril vlastným očiam. Každému sa to ale vyplatiť nemusí. 

"Sľúbil som, že až to skončí, oznámim vám výsledky a dnes je ten krásny deň, kedy by sa mali plniť priania," napísal Pomeje v príspevku.

"V stredu som bol na kontrole u pána doktora Filipovského, pozrel sa mi do krku a povedal mi to, čo som chcel na Vianoce počuť. Celé sa mi to zastavilo. Nemusím ísť na operáciu," vysvetlil.

Jeho forma rakoviny bola mimoriadne agresívna. Všetci sa domnievali, že ju bude mať po dvojmesačnej hladovke rozšírenú, ale stal sa pravý opak. 

"Som strašne rád, že som to dodržal a neporušil ani jeden pôstny deň. Nepovolil som. Som strašne vyčerpaný, ale rád, že mám ďalší čas, aby som rakovinu liečil a normálne rozprával," dodal s tým, že sa ľudia nemajú nikdy vzdať.

Súvisiace články

Najčítanejšie