Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Buckinghamský palác sa otriasa v základoch
Zdielať na

Buckinghamský palác sa otriasa v základoch

Archívna reportáž

Kráľovná Alžbeta II. zorganizovala svoj každoročný predvianočný obed. Na ňom sa zišla celá aristokratická smotánka. Princezná Michael z Kentu si zobrala brošňu v štýle blackamoor, ktorá zobrazuje černochov v čase otroctva.

Okrem toho, že to nie je vhodný šperk na akúkoľvek udalosť, Britov pobúrilo to, že sa tak stalo v čase prítomnosti Harryho snúbenice. Mama Meghan Markle je černoška a sama herečka má africké korene.

Bižutéria je považovaná za mimoriadne rasistickú. "To si Meghan určite nezaslúžila," búria sa Angličania na sociálnych sieťach.

"Čo iného sa dalo čakať od snobskej kráľovskej rodiny," stojí v ďalšom komentári.

Princezná Michael sa musela za výber šperku ospravedlniť. "Je jej to veľmi ľúto. Tá brošňa bola dar, mala ju už niekoľkokrát na sebe a nikdy nevyvolala toľko negatívnych reakcií," stojí v oficiálnom vyhlásení.

Už 19. mája si Meghan Markle a princ Harry povedia svoje áno. Herečka tak bude patriť do britskej kráľovskej rodiny. Pozrite sa, ako prebiehali zásnuby:

Nie je to prvýkrát, čo princezná vyvolala škandál. V roku 2004 mala na charitatívnej akcii v New Yorku uraziť černošský pár. Manželom povedala, aby sa vrátili do kolónie. 

Samotná Meghan Markle má s rasizmom skúsenosti. Jej mamu niekoľkokrát pre jej pôvod urazili, a herečka sa dokonca stala terčom posmeškov a šikany na škole.

Súvisiace články

Najčítanejšie