Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Herecká legenda oslávila 101 rokov
Zdielať na

Herecká legenda oslávila 101 rokov

Herecký veterán Kirk Douglas oslávil 101. narodeniny. Na sociálnych sieťach mu popriala aj jeho nevesta, herečka Catherine Zeta-Jones (48). Hrdina filmu Spartakus sa narodil 9. decembra 1916 v New Yorku ruským prisťahovalcom.

"101 dnes! Môj drahý tatíček na mojom kolene. Všetko najlepšie môjmu úžasnému, inšpirujúcemu a milujúcemu Kirkovi. Milujem ťa z celého srdca, ty môj hrdina," napísala manželka Michaela Douglasa (73) na Instagrame.

Kirk Douglas, vlastným menom Isur Danielovič Děmskij, oslávil vlani sto rokov veľkolepou párty, ktorú mu zorganizoval práve Michael. Podľa oslávenca existuje recept na šťastný a dlhý život - nájsť správneho partnera.

https://www.instagram.com/p/Bce2ImGgiAS/?taken-by=catherinezetajones

"Mal som obrovské šťastie, že som pred 63 rokmi našiel spriaznenú dušu. Verím, že žijem len vďaka nej. Máme úžasné manželstvo a som veľmi rád, že ju mám. Milujem ju po toľkých rokoch," povedal vlani Douglas.

Herecká legenda sa vo filme presadila na dnešné pomery neskoro. Douglas mal 30 rokov, keď sa prvýkrát postavil pred kamery a to vo filme Podivná láska Marty Ivers.

V 90. rokoch získal Oscara za celoživotný prínos v kinematografii.

Z dvoch manželstiev má Douglas štyroch synov. S prvou ženou Dianou má okrem Michaela ešte Joela. S druhou manželkou Anne splodil Petra a Erica.

Jeho najznámejším filmom je nepochybne Spartacus:

Súvisiace články

Najčítanejšie