Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Známy český herec (†47) nečakane zomrel
Zdielať na

Známy český herec (†47) nečakane zomrel

Do hereckého neba odišiel ďalší umelec. Herec Jaroslav Šmíd mal iba 47 rokov. Všetko odštartovala chrípka. Naposledy vydýchol v nemocnici.

Vo veku 47 rokov zomrel český herec Jaroslav Šmíd. Preslávila ho úloha Čeňka Dobeška vo filme Doktor od Jezera hrochů, píše Blesk.cz.

Správu o jeho úmrtí na sociálnej sieti Facebook potvrdil manažér a producent Janis Sidiskový.

"Jaroušku, je mi to veľmi ľúto. Stretávali sme sa veľa rokov, naposledy nedávno vo fitku na Smíchove. Vtedy si vtipkoval, kedy už konečne budem mať poriadnu figúru. No a teraz nás už žiadna spoločná zábava nečaká. Odpočívaj v pokoji. Tvoj Janis," napísal.

"Dozvedel som sa to iba pár hodín po smrti. Nemohol som tomu uveriť," zveril sa zdrvený režisér Zdeněk Troška. "Pred dvomi týždňami dostal normálnu chrípku a z nej sa vykľul ťažký zápal pľúc a musel byť hospitalizovaný," povedal.

Ako ďalej pre Extra povedal, údajne bojoval s agresívnou rakovinou pľúc. Vyvrátil tak špekulácie, že by Šmíd zomrel na AIDS. Herec sa pred rokmi priznal k homosexualite.

Šmíd sa objavil aj v seriáloch V.I.P. vraždy, Ulica, či Prvá republika. Jeho domovskou scénou bolo pražské Švandovo divadlo.

Súvisiace články

Najčítanejšie