Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pomeje sa stretol so žijúcim zázrakom, dochádzajú mu sily
Zdielať na

Pomeje sa stretol so žijúcim zázrakom, dochádzajú mu sily

Exmanžel zosnulej Ivety Bartošovej už niekoľko mesiacov bojuje s rakovinou hrtanu. Hoci mu lekári navrhli operáciu, Jiří Pomeje ju odmietol a rozhodol sa s chorobu popasovať po svojom.

Dôvod je ten, že si uvedomuje, že by prišiel nielen o hlas, ale zároveň by s najväčšou pravdepodobnosťou skončil s doživotnou tracheostómiou, teda s otvorom v krku na dýchanie. Pomeje sa rozhodol vydať sa alternatívnou cestou a drží hladovku.

Pomeje sa netají tým, že táto možnosť je pre neho tou poslednou. Keďže videl dokument a čítal množstvo článkov o ľuďoch, ktorí zákernú chorobu porazili tým, že ju nechali vyhladovať, rozhodol sa pre túto možnosť aj on, píše Extra.

"Chcem si zachrániť hlas, život," povedal. Už je to piaty deň, čo hladovku drží. Priznal, že pociťuje negatívne dôsledky. Producent a herec totižto nevládze. 

Stretol sa však so žijúcim zázrakom, ktorého v roku 1989 poslali domov lekári zomrieť. Vyliečila ho práve hladovka a vôľa žiť. Dnes má 90 rokov a teší sa dobrému zdraviu.

Ide o takzvanú Breussovu diétu. Je to alternatívna medicína, ktorá má údajne liečiť rôzne nádorové ochorenia. Spočíva vo vyhladovení tumoru. Pacient konzumuje iba vybrané zeleninové štavy a bylinkové čaje.

Rozlúčkové video s jedlom nájdete TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie