Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Škandál pre zásnubami princa a herečky. Harry a Meghan sú príbuzní!
Zdielať na

Škandál pre zásnubami princa a herečky. Harry a Meghan sú príbuzní!

On vyrastal v londýnskom Kensingtonskom paláci ako syn následníka trónu princa Charlesa (68), ona sa narodila v Kalifornii ako dcéra filmárov.

Ich rodokmene, ktoré siahajú do roku 1480, odhalili, že sú síce vzdialení, ale aj napriek tomu príbuzní, informuje Daily Mail.

Princ Harry (33) a herečka Meghan Markle (36) sa pritom v najbližšej dobe chcú zasnúbiť a následne zosobášiť. To však môže byť neprekonateľná prekáža v ich smelých plánoch. 

Meghan je potomkom šerifa grófstva Durham, Ralpha Bowesa, ktorého rodinným sídlom bol hrad Streatlam s rozsiahlymi pozemkami. Jeho vnučka Bridget Bowesová sa stala manželkou Johna Husseya zo Surrey.

Jeho vnuk Christopher Hussey sa presťahoval do Ameriky v roku 1632 a pomáhal založiť Nantucket v štáte Massachusetts. Práve rodina Christophera Husseyho je predkom rodiny Meghan.

Potomok rodu Bowesovcov je však aj samotný prince Harry. Hrad Streatlam, ktorý pôvodne vlastnil Meghanin predok Ralph Bowes, o niekoľko desaťročí pripadol sirovi Georgeovi Bowesovi.

DailyMail

​Dcéra Georgea Bowesa sa vydala za grófa Johna Lyona. Tomu teda hrad Streatlam pripadol a spolu s dcérou Georgea Bowesa založili rodinu Bowes - Lyon.

O päť generácii neskôr sa narodila Elizabeth Bowes-Lyon, ktorá sa vydala za vojvodu z Yorku - za Georgea VI. šiesteho, čo boli rodičia súčasnej kráľovnej Alžbety II. a prastarí rodičia princa Harryho.

Súvisiace články

Najčítanejšie