Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Abdikuje? Kráľovná Alžbeta II. sa nezúčastní významnej udalosti
Zdielať na

Abdikuje? Kráľovná Alžbeta II. sa nezúčastní významnej udalosti

Archívne video

Už dlhšie sa špekuluje o tom, že britská kráľovná Alžbeta II. (91) sa chystá na odpočinok. V Anglicku sa opäť vyrojili špekulácie, že panovníčka čoskoro abdikuje. Svojho syna, princa Charlesa (68), požiadala, aby ju zastúpil počas mimoriadne dôležitej udalosti.

Alžbeta II. oficiálne požiadala svojho syna, aby za ňu položil veniec pri príležitosti Dňa vojnových veteránov. Je to tradícia, ktorú vždy zastávala ona. Nezúčastnila sa jej počas vládnutia iba šesťkrát. Štyrikrát bola na zahraničnej ceste a dvakrát sa udalosť krížila s narodením jej synov, princa Andrewa a princa Edwarda.

Panovníčka bude celú udalosť sledovať z okna. Charles položí veniec jej menom. Buckighamský palác nezverejnil žiadne zdôvodnenie zmeny protokolu. 

Čím je britská kráľovná staršia, väčšinu jej povinností preberá Charles, alebo jej vnuci, princovia William a Harry. Špekulácie o jej abdikácii naberajú na sile. Jej manžel, princ Philip (96), počas leta odišiel do dôchodku, a tak ho zrejme kráľovná bude nasledovať, aby mohli byť viac spolu.

Súvisiace články

Najčítanejšie