Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zomrela uznávaná herečka Květa Fialová (†88), nosila v sebe obrovskú bolesť
Zdielať na

Zomrela uznávaná herečka Květa Fialová (†88), nosila v sebe obrovskú bolesť

PRAHA / Vo veku 88 rokov zomrela herečka Květa Fialová, ktorú preslávili postavy barovej speváčky Tornádo Lou z filmu Limonádový Joe, kňažka z Babičky, grófka z komédie Adéla ještě nevečeřela či Šarlota z Účastníků zájezdu. K Alzheimerovej chorobe sa pridali opakované problémy so srdcom.

O úmrtí herečky informovala jej dcéra Zuzana Hášová. Květa Fialová pôsobila ako víla s aristokratickou výchovou, milovala slobodymyseľné čarodejnice, okultizmus a východné náuky. 

Znásilnená

"Život si predstavujem ako vlnu na mori, na ktorú si ľahnem a len tak sa nechávam unášať," hovorievala Fialová, za ktorej úsmevom sa pritom skrývali mnohé životné drámy, píše iDnes.cz.

Celoživotné problémy vo vzťahu k mužom jej spôsobil okamih z mája 1945, kedy ju s pištoľou pri hlave znásilnili dvaja sovietskí vojaci, potom popravení pred jej očami. Vo svojom druhom manželstve s režisérom Pavlom Hášom síce strávila šťastné polstoročie, ale pred ôsmimi rokmi jej muž zomrel na Alzheimerovu chorobu.

Vždy pozitívne naladená umelkyňa mala množstvo priateľov, ktorí ju navštevovali v liečebni, kde žila posledné roky. Dodávali jej energiu, z ktorej čerpala. Smrti sa nikdy nebála, pretože verila, že duša je večná.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie