Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hviezdy seriálu 1890 sa vrátili na Betliar. Vyšetrovanie vraždy sledovali stovky ľudí
Zdielať na

Hviezdy seriálu 1890 sa vrátili na Betliar. Vyšetrovanie vraždy sledovali stovky ľudí

BETLIAR / Detektív János zo seriálu TV JOJ 1890, sa opäť vrátil na miesto činu vyšetriť ďalšiu vraždu. Hoci išlo o divadelné predstavenie pod holým nebom, stovky ľudí ho s nadšením sledovali. Herci si predstavenie užívali, prekrásne prostredie kaštieľa Betliar im prirástlo ku srdcu.

Divadelné predstavenie ako voľné pokračovanie seriálu si prišli pozrieť stovky ľudí. "Keď detektív Márton príde do Betliara, tak to znamená, že máme tu
ďalšiu mŕtvolu a musí vyšetriť ďalšiu vraždu," 
hovorí riaditeľ kaštieľa Betliar Július Barczi. 

Herci sa inšpirovali seriálom, ale predsa to bolo trochu iné. Herci hrali predstavenie pod holým nebom a tak počas skúšok, ako aj priamo na javisku sa výborne zabávali. Na rozdiel od originálneho seriálu, pridali do hry prvky paródie a nadhľadu. "Vystupujeme z postáv. My sa tvárime, že sme herci, ktorí aj niečo popletú, aj vyvedú aj zabudnú," vysvetľuje herec Ján Koleník. 

Nielen pre ľudí, ale aj pre hercov samotných bol teda návrat na Gemer radostný. "Vždy je to taká nostalgia, lebo zanechali sme tu kus seba, kus svojej energie a mali sme ten projekt radi, tak ako aj Betliar, " dodáva Koleník. 

Súvisiace články

Najčítanejšie