Zatiahnuté, dážď
14°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Williama a Harryho prinútili kráčať za rakvou, prezradil Dianin brat
Zdielať na

Williama a Harryho prinútili kráčať za rakvou, prezradil Dianin brat

Princezná Diana (†36) zomrela 31. augusta 1997 po autonehode v Paríži. Dvadsiate výročie jej smrti si Británia pripomína dokumentom. Jej brat Earl Spencer (53) poskytol rozhovor, v ktorom obvinil Buckinghamský palác z klamstva.

Smútočný proces 6. septembra 1997 odštartoval od katedrály St. James smerom k Westminsterskému opátstvu. Za princezninou rakvou išli v sprievode jej synovia William a Harry, princ Charles a Earl Spencer, Dianin brat. 

V najnovšom rozhovore Earl povedal, že chlapci išli za rakvou nedobrovoľne. "Diana ma poverila opatrovníctvom a mal som pocit, že by chcela, aby som sa ich zastal. Povedal som, že takto by si to nepriala," povedal v rozhovore.

Palác ale rozhodol za chlapcov. "Klamali mi. Povedali mi, že to chlapci chcú urobiť. Samozrejme to ale nechceli. Bolo to kruté. Bol som v kontakte s človekom z dvora priamo v Buckinghamskom paláci a bolo mi povedané, že už bolo rozhodnuté," spomínal Spencer.

​Podľa jeho rozprávania bola cesta medzi katedrálou a opátstvom najhoršou polhodinou života. Videl oboch bratov trpieť nesmiernym žiaľom. Dodnes má z toho okamihu nočné mory. 

Súvisiace články

Najčítanejšie