Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Frontman skupiny Linkin Park spáchal samovraždu!
Zdielať na

Frontman skupiny Linkin Park spáchal samovraždu!

Archívna reportáž

Štyridsaťjedenročný spevák americkej rockovej skupiny Linkin Park Chester Bennington bol nájdený vo štvrtok mŕtvy vo svojej rezidencii v Los Angeles. Podľa informácií spáchal samovraždu.

Policajti boli privolaní do Benningtonovej vily pred deviatou hodinou ráno. Speváka našli bez známok života. Podľa informácií sa obesil.

Zneužívaný

Kapela Linkin Park bola v súčasnej dobe na svetovom turné k svojmu novmému CD One More Light. Znovu mala vystúpiť 27. júla Mansfield v štáte Massachusetts.

Hudobníci mali za sebou náročné európske turné. Na Benningtonovisa mohla podpísať aj únava. V detstve ho však zneužíval jeden člen rodiny. Táto smutná skutočnosť ho poznačila na celý život. 

K smutnej udalosti sa na sociálnej sieti Twitter vyjadril aj člen kapely Mike Shinoda. "Som šokovaný, zlomený. Ale je to pravda," napísal.

https://twitter.com/mikeshinoda/status/888112045190561793

V minulosti bojoval Chester Bennington so závislosťou na drogách. Len pred pár týždňami zomrel Chris Cornell, frontman skupiny Soundgarde, ktorý sa taktiež obesil. Boli si mimoriadne blízki.

Bennington si svoju smrť vybral v deň Cornellových nedožitých narodenín.

Spevák bol dvakrát ženatý, s druhou manželkou žil dvanásť rokov. Zostalo po ňom šesť detí, jedno z nich bolo adoptované.

Slávna Meteora

Linkin Park vznikla v roku 1996 v Kalifornii. Preslávila sa hneď debutovým albumom Hybrid Theory z roku 2000. Predalo sa viac ako 29 miliónov nosičov.

Nasledovala nemenej úspešná platňa Meteora, z ktorej pochádzajú hity ako Numb, Breaking či Faint. Oba albumy sa vyznačovali štýlom nu-metal. Neskôr sa začala kapela venovať alternatívnemu rocku, elektronike a posledný album sa nesie v štýle pop-rocku.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie