Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bohdalová prišla o milióny. Stala sa obeťou podvodníkov
Zdielať na

Bohdalová prišla o milióny. Stala sa obeťou podvodníkov

Archívne video

Herecká legenda Jiřina Bohdalová (86) sa stala obeťou podvodníkov. Bankár, ktorého jej pridelila samotná banka, sa o ňu staral ako o VIP klienta. Za necelé dva milióny českých korún jej predal obraz. Podľa polície to bol ale falzifikát. Podnikavec utiekol do cudziny.

Bohdalová mužovi maximálne dôverovala. Staral sa o ňu osem rokov. Vedel, aké čiastky jej chodia na účet. Ponúkol jej na predaj obraz, o ktorom tvrdil, že je majetkom banky, píše Super.cz.

Ide o obraz Emila Fillu s názvom Zátišie, za ktorý zaplatila dva milióny českých korún (v prepočte 77 tisíc eur). Nejde o jediný obraz, ktorý kedy Bohdalová kúpila.

Umenie malo pochádzať z aukčnej siene. Boli však falzifikátmi. Polícia obvinila niekoľkých ľudí, ktorí sa toho mali zúčastniť. Ten, kto pripravil Bohdalovú o peniaze, zmizol v cudzine. Naposledy ho zaznamenali v Instanbule.

"Nebudem sa k tomu vyjadrovať. Som prudko sklamaná. Je mi trpko. Ťažko a poctivo som pracovala, aby som niečo vnukom zanechala. Predala som celú vec právnikom," povedala Blesku Jiřina.

Súvisiace články

Najčítanejšie