Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pre Juraja Hrčku je jeho seriálová postava výzvou, no má ju rád
Zdielať na

Pre Juraja Hrčku je jeho seriálová postava výzvou, no má ju rád

BRATISLAVA / Juraj Hrčka, ktorý v novom slovenskom seriáli Pravá tvár stvárňuje kaderníka s netradičným menom Yvann, musel pre autentickosť dramatickej scény dokonca preliezť zábradlie mosta nad Dunajom. Svoju postavu berie ako výzvu, ale má ju rád. Yvann má totiž labilnejšiu povahu, trpí depresiami a v nasledujúcich častiach ešte odhalí ďalšie črty.

Juraj síce nevie ako skončí jeho postava, ale o závere príbehu už predstavu má. "Pri väčších formátoch, ktoré sa točia aj dva tri roky, nevieme, ako to skončí. To sa píše za pochodu. Ale tu sme vedeli presne, že kam to pôjde, čo si myslím, že je výhodnejšie pre herca," opisuje vývoj seriálu Juraj.  

Napriek tomu, že momentálne pracuje pred kamerou, svojich koreňov sa nepúšťa a pokladá sa za zarytého divadelného herca, ktoré je jeho vášňou a hobby zároveň. Preto ho aj tento rok diváci budú môcť vidieť aj na Shakespearovských slávnostiach, ktoré sa odohrajú v romantickom prostredí Bratislavského hradu. Ako sám tvrdí, diela tohto velikána vystihujú každú dobu. "Je tam všetko, je tam vášeň, humor, je tam zrada, je tam politika. Aj v komédiách aj v tragédiách." 

Starší kolegovia Juraja naučili, že je dobré pozrieť si spätne svoj herecký výkon na obrazovke. Síce to veľmi neobľubuje, ale nechá si poradiť a tak si tiež, síce pracovne, pozrie seriál Pravá tvár. 

Súvisiace články

Najčítanejšie