Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Monacká kňažná bola poriadne arogantná, spomína fotograf hviezd
Zdielať na

Monacká kňažná bola poriadne arogantná, spomína fotograf hviezd

Fotograf hviezd a kráľovských rodín Reginald Davis (92) vo svojej knihe spomína na osobnosti, ktoré mu stáli pred objektívom. Viac než 70 rokov fotil najrôznejšie celebrity, princezny či kráľov. Najťažším orieškom bola pre neho monacká kňažná Grace Kelly.

Bývalá americká herečka, ktorá si zobrala monacké knieža v roku 1956, na každej fotke pôsobila milo a prívetivo. Fotograf však vo svojej knihe spomína, že ich stretnutie nebolo práve najpríjemnejšie.

"Súhlasila so súkromnou audiencou, pretože ma predtým prijala anglická kráľovná. Všetci chceli fotiť Grace. Bola to nesmierne krásna žena, ale bola aj mimoriadne povýšenecká, arogantná a nepríjemná. Na fotkách pritom pôsobila ako uvoľnená a šťastná žena," povedal Davis.

Plná života s prekrásnymi očami

Keď Grace požiadal, aby si sadla za piano, odpovedala, že na ten nástroj hrať nevie. Nakoniec ju ale prehovoril, a keď začala, hrala ako koncertný umelec.

Medzi jeho favoritov patrila mladšia sestra kráľovnej Alžbety II., princezná Margaret. "Bola plná života, mala prekrásne oči. Bola Dianou svojej doby," vyhlásil.

Pred jeho objektívom stál aj britský premiér Winston Churchill, herečka Elizabeth Taylor či Sophia Loren. 

Súvisiace články

Najčítanejšie