Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Nikto z nás nechce byť kráľom, tvrdí princ Harry
Zdielať na

Nikto z nás nechce byť kráľom, tvrdí princ Harry

Archívne video

Mladší z britských princov, ktorý je piaty v poradí nástupníctva na trón, sa rozpovedal o kráľovskej rodine. Vnuk kráľovnej Alžbety II., ktorá vládne už 65 rokov, vyhlásil, že nikto z rodiny nechce byť panovníkom. Až nadíde čas, splní si svoje povinnosti, ale iba preto, že musí.

"Je niekto v kráľovskej rodine, kto by chcel byť kráľom alebo kráľovnou? Nemyslím si," povedal princ Harry v rozhovore pre americký magazín.

Tvrdí, že členovia kráľovskej rodiny ale urobia všetko pre blaho ľudu. 

Dnes by to nedopustil

Princ si zaspomínal aj na pohreb matky, princeznej Diany, ktorá zomrela pri autonehode v Paríži pred dvadsiatimi rokmi. Mal vtedy iba dvanásť rokov a s bratom Williamom a otcom Charlesom išli v sprievode za rakvou ulicami Londýna.

"Moja matka práve zomrela a ja som musel absolvovať dlhú cestu za jej truhlou, sledovali ma tisícky ľudí, a ďalšie milióny v televízii. Myslím, že za žiadnych okolností by sa toto po dieťati vyžadovať nemalo. Nemyslím si, že dnes by sa to takto robilo," povedal.

​Vďaka matke spoločne s bratom poznali, čo je to viesť normálny život a žijú viacmenej obyčajne. 

"Nakupujem sám. Niekedy mám strach, že ma niekto vyfotí, ale som odhodlaný viesť bežný život, a ak budem mať šťastie a budem mať deti, budú ho mať rovnako normálny ako ja. A aj keby som bol kráľom, chodil by som sám nakupovať," povedal sympatický princ.

Momentálne je zadaný a randí už viac ako rok s kanadskou herečkou Meghan Markle.

Súvisiace články

Najčítanejšie