Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Manželstvo s Dianou bolo gréckou tragédiou, napísal princ Charles
Zdielať na

Manželstvo s Dianou bolo gréckou tragédiou, napísal princ Charles

Britský princ Charles (68) si roky dopisoval s bývalou prvou dámou USA Nancy Reagan. Po stretnutí v roku 1974 sa z nich stali priatelia. V jednom liste v roku 1992 komentoval svoje manželstvo s princeznou Dianou. Označil ho za veľkú grécku tragédiu, ktorá by stála za uvedenie v divadle.

"Nikto skutočne nechápe, čo to všetko znamená, ak sa to nestane priamo jemu, čo je dôvod, prečo je to všetko len horšie a horšie. Raz vám poviem celý príbeh. Je to taká grécka tragédia a bola by to dobrá divadelná hra," napísal Charles pred dvadsiatimipiatimi rokmi.

Sama Nancy Reagan čelila v roku 1991 nepríjemnému verejnému prepieraniu súkromia po tom, čo vyšiel jej neautorizovaný životopis plný ohovárania a škandálóznych odhalení.

"Dobre poznám metódy týchto strašných ľudí. Používajú ich, aby vytvorili čo najviac kontroverzie a konfliktu tými najstrašnejšími obvineniami, vďaka čomu sa snažia získať maximum peňazí. Žijeme v stále menej civilizovanom svete a keď ste verejnou osobou, je takmer nemožné fungovať bez toho, aby nekomentovali každý váš pohyb ako nestranný úmysel," napísal britský princ.

​Súkromné listy Nancy Reagan, ktorá zomrela vlani vo veku 94 rokov, príbuzní odovzdali Prezidentskej nadácii a knižnici Ronalda Reagana v Kalifornii.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie