Zatiahnuté
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Britskí princovia prehovorili o matke, Kate o dieťati
Zdielať na

Britskí princovia prehovorili o matke, Kate o dieťati

Podľa britského princa Harryho je veľmi dôležité hovoriť s ľuďmi o duševnom zdraví. Spoločne so svojím starším bratom Williamom a vojvodkyňou Kate sa rozhodli zapojiť do kampane Heads Together (Hlavy spolu), ktorá má otvoriť dialóg o psychických chorobách, o ktorých sa v spoločnosti hovorí iba zriedka.

Zapojenie britskej kráľovskej rodiny do projektu bol nápadom manželky Williama. Kate sa domnieva, že sa o psychických problémoch nerozpráva. Spoločná konverzácia však podľa jej slov môže byť mimoriadne účinná.

"Jedna mladá mamička, ktorú som stretla v centre, mi povedala, že keď si s niekým prehovorí, je to ako keby si zobrala liek. Je v poriadku rozprávať sa o psychických problémoch, hoci to môže byť na začiatku nepríjemné a trápne," myslí si.

Podľa princa Williama je súčasná generácia detí pod obrovským tlakom. Na vine sú podľa neho sociálne siete, na ktorých trávia mladí veľkú časť svojho času. Súhlasí aj princ Harry. 

"Ak sa ľudia budú baviť bez zábran a o problémoch, postupne sa môže všetko zlepšiť. V práci, doma, či v škole," uviedol Wiliam.

Kráľovská trojica sa dostala aj k otázke rodičovstva. "Spomínaš si na prvé dni s Georgeom? Čítal si všetky tie odborné knihy a nevedel si, čo robiť. Na dieťa vás nemôže nikto a nič pripraviť," povedala Kate.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie