Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Obrovský šok! Jožo Ráž opúšťa Elán!
Zdielať na

Obrovský šok! Jožo Ráž opúšťa Elán!

Elán je jednoznačne najslávnejšou kapelou v histórii Slovenska. V roku 1968 ju založili vtedajší spolužiaci zo základnej školy - spevák Jožo Ráž, klávesista Vašo Patejdl, gitarista Juraj Farkaš a bubeník Zdeno Baláž. Zostava kapely sa rokmi menila, no jeden člen bol stabilný. A ten teraz kapelu a svojich fanúšikov opúšťa!

Na budúci rok by Elán oslávil 50 rokov od svojho vzniku. Ani o rok viac už vraj s kapelou nebude jej líder, 62-ročný Jožo Ráž. Oznámil to na tlačovej konferencii. S Elánom oslávi 50tku a definitívne zmizne z koncertných pódií. "Keď odohráme posledný koncert päťdesiatky, končím s muzikou," povedal Ráž. Vašo Patejdl to však berie trochu s rezervou a svojho kamaráta chce presvedčiť, aby si to rozmyslel. Jožo Ráž totiž už párkrát odchod ohlasoval a napokon sa k Elánu vždy vrátil.

Elán ohlásil na tento rok letné turné, čo je pre kapelu netradičné, keďže v lete si zvyknú užívať voľno. Absolútnym vyvrcholením ich existencie by však malo byť budúcoročné megaturné "Päťdesiatka", so skutočne nákladnou produkciou a obrou scénou. Po tejto šnúre už bude kapela bez svojho frontmana. Vašo Patejdl a Ján Baláž to však nechcú ani bez neho zabaliť a plánujú pokračovať.

Skupina Elán vydala 14 regulárnych albumov. Prvý v roku 1981, posledný v roku 2014. Kapela chystá aj nový album, ešte s Jožom Rážom. Mal by vyjsť na jar budúceho roku.

Súvisiace články

Najčítanejšie