Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Obyčajné sestry z neobyčajne bohatej dynastie
Zdielať na

Obyčajné sestry z neobyčajne bohatej dynastie

Archívna reportáž

Middletonovci sú neurodzení a živili sa bežnou prácou a podnikaniu. Michael Middleton spoznal svoju manželku Carole v British Airways, kde obaja pracovali ako stevardi. Keď otehotnela s Kate, rozbehla drobné podnikanie v podobne balíčkov pre detské oslavy. Ale všetko sa začalo dávno predtým.

Často sa príbeh Kate Middleton prezentuje ako rozprávkový. Do krásky z obyčajnej rodiny sa zamiluje princ. Ibaže Kate a jej sestra Pippa, budúca nevesta, pochádzajú z rozprávkovo bohatej dynastie. 

Stavili na nové technológie

Ako sme uviedli, ich matka Carole sa vrhla počas tehotenstva na podnikanie. Časom sa z jej malej firmičky stala prosperujúca firma nesúca meno Party Pieces s pár desiatkami zamestnancov. Je však mýtus, že sa Middletonovci sami dopracovali k bohatstvu.

Kate spoločne so sestrou Pippou a bratom Jamesom študovali na najprestížnejších školách. Kvalitné vzdelanie im zaručil dávny majetok ich klanu. 

Korene bohatstva siahajú na počiatok priemyselnej revolúcie. Rodina Luptonovcov zo severoanglického Leedsu obchodovala s vlnou. Nebála sa staviť na nové technológie ako elektrina. Textilný priemysel bol v tom čase ťahúňom anglickej ekonomiky. 

Najlepšia škola

Praotec Kate, Francis Martineau Lupton IV., vytvoril rodinnú nadáciu na správu rodinného majetku. V závete odkázal viac ako 70 tisíc libier, ktoré dnes zodpovedajú prinajmenšom viac ako tri a pol milióna eur. Rozsiahle nehnuteľnosti zarábali na nájmoch obrovské sumy. 

Dnes sa majetok dynastie skladá predovšetkým z akcií a podielov, ktoré zarábajú na finančných trhoch. 

A tak si Kate mohla dovoliť študovať na prestížnej St. Andrews, kde stretla budúceho manžela a kráľa Veľkej Británie, princa Williama. Kontakty klanov Luptonovcov-Middletonovcov s kráľovskou rodinou sú celkom blízke, vrátane niekoľkých sobášov, samozrejme aj ich vlastného. Možno ich stretnutie nebolo až také náhodné...

Už 20. mája sa vydá aj mladšia sestra Kate, Pippa. Pozrite si archívnu reportáž zo svadby vojvodkyne a princa.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie