Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Priateľka princa Harryho láme tabu tému
Zdielať na

Priateľka princa Harryho láme tabu tému

Herečka Meghan Markle (35) sa venuje charite a snaží sa šíriť osvetu. Priateľka britského princa Harryho vystupuje ako zástankyňa práv žien a nedávno sa rozhovorila o ženských problémoch. Na mušku si zobrala menštruáciu, s ktorou sa väčšina dievčat vyrovnáva veľmi ťažko. Dokonca sa za ňu niektoré aj hanbia.

"Tento rok som cestovala s organizáciou World Vision do Dillí a Bombaja, aby som sa stretla s indickými dievčatami, ktoré sú práve menštruáciou stigmatizované. Chceli sme ich v tomto roku trochu vzdelávať," povedala herečka.

Množstvo dievčat sa v Indii za svoje telo v čase menštruácie hanbí a nechcú kvôli tomu chodiť ani do školy."Namiesto vložiek musia používať handry a nemôžu sa zapojiť do školských športových aktivít. Nemajú tam žiadne kúpelne, aby sa mohli umyť, preto v tom čase chodia radšej poza školu," pokračovala Markle. 

​Podľa herečky je zahanbujúce, že je práve téma menštruácie tabu. Vďaka pravidelnému mesačnému cyklu môže žena v budúcnosti priviesť na svet dieťa. "Keby si tým žena neprešla, nikdy neotehotnie. Je to niečo krásne a jedinečné. Ženy sa za to nemusia hanbiť. Bolo by dobré, keby sa o tejto téme hovorilo otvorene a bez hanby," dodala.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie