Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zomrel bývalý moderátor a politik Robo Beňo
Zdielať na

Zomrel bývalý moderátor a politik Robo Beňo

BRATISLAVA / Bývalý moderátor, herec a politik Robo Beňo zomrel v sobotu v Bratislave. Podľa informácií TV JOJ skolaboval doma a zomrel počas prevozu do bratislavskej nemocnice.

"Záchranári priviezli do nemocnice 54- ročného muža. Zdravotnícky personál centrálneho príjmu Nemocnice akademika Ladislava Dérera mu už napriek snahe nedokázal pomôcť. Muž zomrel počas prevozu," uviedla pre TV JOJ hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Petra Stano Maťašovská. Podľa informácii TV JOJ ide o bývalého moderátora a politika Roba Beňa.

Ako pre portál Topky.sk uviedla jeho priateľka Lenka Kapustová, Beňo sa hral so synom, keď náhle dostal infarkt. "Stalo sa to, keď si zobral najmladšieho syna, išli sa spolu hrať aj s mojou sestrou, mali sme oslavu," uviedla Kapustová. Robo Beňo mal so svojou priateľkou syna a z predchádzajúcich vzťahov mal jedného syna a dcéru. 

Róbert Beňo študoval divadelnú a rozhlasovú dramaturgiu na Vysokej škole múzických umení v Bratislave. Dlhé roky ho mohli diváci vidieť na obrazovkách TV Markíza ako moderátora. Bol aj riaditeľom vydavateľstva.

Od roku 2015 do roku 2017 bola predsedom mimoparlamentnej strany Priama demokracia. Predtým bol aj poslancom mestskej časti Bratislava - Nové Mesto a kandidoval aj za primátora Modry.

Robo Beňo sa zúčastnil aj dobrodružnej šou Celebrity Camp, ktorú vysielala TV JOJ ešte v roku 2007. V rámci tejto šou bojovalo dvadsaťšesť slovenských a českých celebrít. S Robom Beňom tam súťažili napríklad Zora Czoborová, Zuzana Belohorcová, Aneta Parišková, Miro Noga, Sagvan Tofi, Ibi Maiga, Janko Lehotský, Ivana Christová a ďalší. Práve s Ivanou Christovou tvoril neskôr pár tri a pol roka.

Súvisiace články

Najčítanejšie