Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hostina na Oscaroch: Na tomto si zgustnú celebrity
Zdielať na

Hostina na Oscaroch: Na tomto si zgustnú celebrity

Najdôležitejší hollywoodsky večer sa nezadržateľne blíži. Hviezdy, ktoré zabojujú o zlaté sošky, sa nemusia obávať, že budú trpieť hladom. Na čom si po tohtoročnom 89. ročníku Oscarov budú pochutnávať herečky a herci ako je Viola Davis, Ryan Gosling či Emma Stone?

O jedlá sa aj tento rok postará šéfkuchár celebrít Wolfgang Puck, ktorý vytvorí viac ako päťdesiat pokrmov. Nebude chýbať široká škála predjedál vrátane tradičných špecialít, ako je kurací koláč s čiernymi hľuzovkami podávaný v samostatných mištičkách a pokrytý maslovým listovým cestom, zapečené cestoviny so syrom či údený losos na krekeri v tvare sošky Oscara.

Na svoje si príde každý

Novinkou bude korenené marocké rebierka s parmezánovým liatym koláčom v tvare prepletených dážďoviek, tacos z kolokázie jedlej s krevetami, mangom, avokádom a majonézou z údených čili papričiek, halušky s dusenými hubami a smotanou ochutenou kešu orechmi, a homárie kukuričné ​​hotdogy.

Chýbať nebudú ani tradičné, zlatom poprášené cukrovinky či domáce praclíky, alebo tri rôzne druhy šalátov vrátane šalátu z mladej červenej repy s jogurtom a kozím syrom. Na svoje si teda príde skutočne každý.

​Pri vymýšľaní pokrmov sa šéfkuchár Puck nechal inšpirovať rôznorodou kuchyňou Los Angeles, ktorá odráža rozmanitosť filmov, ktoré boli v tomto ročníku nominované.

Čo nezjedia, pošlú charite

Počas slávnostnej udalosti budú celebrity upíjať šampanské Piper-Heidsieck, víno Francisa Forda Coppolu a koktaily miešané z whiskey The Hilhaven Lodge. Chýbať nesmie občerstvenie na ľade vrátane suši, krabov či havajského šalátu poke zo surových rýb.

Puck hodlá použiť miestne suroviny a ingrediencie a samozrejme plody mora z trvalo udržateľných zdrojov, aby nakŕmil 1 500 hostí. Všetko jedlo, ktoré sa nezje či nespotrebuje, daruje po akcii charite bojujúcej proti hladu Chefs to End Hunger.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie