Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Slovenskí scenáristi vyhrali prvé tri miesta v americkej svetovej súťaži
Zdielať na

Slovenskí scenáristi vyhrali prvé tri miesta v americkej svetovej súťaži

Trom slovenským scenáristom sa podarilo čosi úžasné. Vyhrali prvé tri miesta v americkej svetovej súťaži. Bodovali v kategórii divadelných hier a podpísali sa aj pod známe televízne seriály, ktoré vysielala televízia JOJ.

Prvé miesto v svetovej konkurencii získali texty hry Leny, ktorú má v repertoári aj SND. "To víťazstvo nás povzbudilo, ideme správnou cestou," potvrdil pyšný scenárista Roman Olekšák. 

Bližšie ku hviezdam

Ide o dlhoročnú autorskú dvojicu, ktorú spojila televízia JOJ. Scenáristka Valéria Schulczová spomína, ako písala prvú vec pre televíziu a to seriál z väzenského prostredia Odsúdené. 

Posledným seriálom, ktorý pre televíziu táto dvojica robila, bol seriál Za sklom. "Ja si myslím, že so Za sklom sa nám podarilo dosiahnuť posun v rámci slovenského uvažovania o kriminálkach. Dostávame sa k svetovej produkcii," myslí si Schulczová.

Okrem Leny uspeli aj ďalšie dva scenáre hier, ktoré napísal slovenský scenárista Peter Scherhaufer, ktorého výhra nesmierne potešila. Jeho Rukojemníci skončili ako druhí.

Nie je vylúčené, že by sa v SND už čoskoro mohli zahrať aj Rukojemníci, alebo Seven Days Delay.

Súvisiace články

Najčítanejšie